Image

Danska arkitekter ritar MMC i Malmö

BYGG Danska Juul Frost arkitekter har vunnit ett parallelluppdrag om att gestalta och utveckla Moving Media City i Västra Hamnen i Malmö.
Publicerad den 6 Mars 2009

Moving Media City – MMC – kommer att bli Malmös nya centrum för kreativitet, kunskap och verksamheter inom mediabranschen. Byggnaden ska inhysa företag som arbetar med innehåll till samtliga digitala plattformar, det vill säga både tv, mobiltelefoni, web, film och datorspel.

MMC byggs delvis in i en av de existerande varvsbyggnaderna på det före detta Kockums-området och delvis som en ny byggnad mot den gamla Torrdockan. MMC har en flexibel planstruktur så att de framtida hyregästerna med enkla medel ska kunna anpassa sin fysiska omgivning till sina aktuella behov.

Oavsett vilken kontorsstorlek man hyr, säkerställer den överordnade dispositionen av MMC att dagsljuset är närvarande i byggnaden. Sveriges Television kommer att bli granne till MMC och ges möjlighet att nyttja MMC:s gemensamma faciliteter, såsom kafé, restaurang med mera.

- Målet med MMC har varit att utveckla fysiska ramar för kreativa människor att trivas och göra sitt bästa i. Samtidigt har vi arbetat med planlösningar som säkerställer synergieffekter mellan de enskilda verksamheterna. Med utgångspunkt i en omfattande dialogprocess tillsammans med utvecklarna och de framtida brukarna har vi skapat en byggnad som före utgången av år 2010 kommer att resultera i ett nytt, framtidssäkrat mediecenter i Malmö Hamn, säger Flemming Frost, partner på Juul Frost Arkitekter.

- Arbetet med Moving Media City och SVT är de första stegen i strävan att få Kockums äldre varvsområde att återigen vibrera av innovation och entreprenörskap. Mediebranschen är både framtidsorienterad och levande, och placeringen av MMC och SVT kommer att bidra till att stärka den kreativa miljö som redan finns i Västra Hamnen, med till exempel högskolan och de nya företag som redan etablerat sig på området, säger Karin Månsson, projektutvecklare hos Peab Sverige AB.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Så vill Areim utveckla sitt nya palats – och sin kontorsportfölj

Bolag Areim gör ett nytt tungt förvärv på Stockholms kontorsmarknad. Efter köpet av Grönstedska palatset berättar Julia Mejegård, Head of Investments Sweden, om planerna för utveckling av Grönstedska palatset, synen på kontorsportföljen i dagsläget, hur man vill utveckla sin kontorsportfölj i Stockholm framöver och vilka delar av staden man ser som attraktiva för nya förvärv.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige