Image

Dagons bästa förvaltningsresultat hittills

RAPPORTER Dagon levererar en positiv rapport för 2009. Såväl driftöverskottet som resultatet förbättrades jämfört med motsvarande period året innan.
Publicerad den 17 Februari 2010

• Fastighetsintäkterna ökade till 521,1 miljoner kronor (458,3).
• Driftöverskottet ökade till 313,6 miljoner kronor (279,3).
• Årets förvaltningsresultat exklusive värdeförändringar uppgick till 155,9 miljoner kronor (72,8).
• Räntetäckningsgraden uppgick till 2,5 gånger (1,5).
• Eget kapital per aktie uppgick till 68,18 kronor (67,32).
• Årets resultat efter skatt uppgick till 62,5 miljoner kronor (-14,3), vilket motsvarar 3,18 kronor per aktie (-0,73).
• Styrelsen föreslår utdelning om 3,00 kronor per aktie (3,00).

- Verksamhetsåret 2009 blev Dagons hittills bästa förvaltningsresultat. Detta trots att inledningen på året präglades av stor osäkerhet om konjunkturen vilket följdes av kraftfulla ekonomiska räddningspaket och betydande räntesänkningar både internationellt och i Sverige. Vi förutsåg att aktivitetsnivån på marknaden skulle bli låg och företagsaffärerna få till följd av svårigheter för marknadens aktörer att finansiera projekt. Vi valde då att koncentrera oss på att renodla vår verksamhet och förädla vårt bestånd i nära samarbete med våra hyresgäster. Vi skärpte strategin ytterligare genom att helt fokusera Dagon på att förvalta och utveckla fastigheter. Som ett led i detta avyttrade vi i början av året verksamheterna inom byggservice och projektledning. Vi hade också en bra dialog med våra banker som resulterade i att vi kunde skriva om våra finansieringsavtal med bra räntevillkor fram till 2012, vilket gav verksamheten en säker bas trots den allmänna turbulensen, säger Dagons vd Roger Stjernborg Eriksson.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Stefan Dahlbo: "Vi ser svarta svanar flyga omkring"

Bolag Ett tråkigt år. Det är vd Stefan Dahlbos utblick för marknaden 2024 som han delger på presentationen av första kvartalet för Fabege. Stora utflyttningar och långa hyresförhandlingar är två av de faktorerna som han ser med oro på.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige