Image

Dagon och Riksbyggen i samarbete

AFFÄRER Dagon AB och Riksbyggen har tecknat ett samarbetsavtal för att gemensamt arbeta med såväl bostadsorojekt som kommersiella projekt. De båda företagen kommer tillsammans att identifiera projektidéer, genomföra markförvärv och utveckla projekt av olika typ och upplåtelseform.
Publicerad den 13 November 2007

Kvarteret Bågen, Lundavägen 33-43, på Kirseberg i Malmö blir det första av ett antal planerade samarbetsprojekt mellan Dagon och Riksbyggen. I nuläget uppskattas kvarteret kunna inrymma ett hundratal bostäder i form av flerbostadshus och radhus. Tidpunkten för byggstart och inflyttning är ännu inte beslutad men projektet prioriteras av båda företagen.
Fastigheten Bågen förvärvades av Dagon i augusti 2007 för cirka 25 miljoner kronor. Syftet var att utveckla och förädla kvarteret tillsammans med Riksbyggen. Fastighetens totala yta omfattar cirka 8000 kvadratmeter. Enligt befintlig detaljplan är byggrätten uppskattad till cirka 12 500 kvadratmeter. Intentionen är att företagen tillsammans ska arbeta med utvalda konsulter för ett sammanhållet och omsorgsfullt utformat kvarter. En förstudie har påbörjats och arkitekt Thomas Landenberg från White Arkitekter i Göteborg har engagerats för uppdraget. Projektet planeras enligt den befintliga detaljplanen för att undvika en utdragen genomförandeprocess.
- Vi ser en stor potential i samarbetet med Riksbyggen i vilket vi tillsammans kan uppnå positiva synergieffekter avseende bland annat projektvolym och upphandling, säger Nicklas Lundquist, projektutvecklingschef på Dagon.
- En väsentlig styrka i samarbetet ligger i att vi kan gå in i större stadsbygg-nadsprojekt som innehåller både bostäder och lokaler, säger Håkan Samuelsson, byggregionchef på Riksbyggen.Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Savills IM stärker teamet – rekryterar från Blackrock: "Fantastisk möjlighet"

Bolag Savills IM fortsätter stärka sitt team. Den gången är det Johan Bark som ansluter från Blackrock och tar rollen Head of Client Capital, Nordics. Han berättar för Fastighetssverige vad som lockade med rollen och vad han hoppas åstadkomma, vad han tar med sig från Blackrock och var han ser Savills IM i Norden framöver.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY