Image

Dagon köper för 108 miljoner

TRANSAKTIONER Dagon ökar sitt fastighetsbestånd i Göteborg genom att förvärva tre fastigheter i Sävenäs och Tingstad. Säljare är AB Tourrettes och Niklasberg AB, dotterbolag till FM Fastigheter, och köpeskillingen uppgår till totalt cirka 108 miljoner kronor varav en del erläggs i form av nyemitterade aktier.
Publicerad den 19 Februari 2010

- Vi har länge velat växa i Göteborg som vi ser som en attraktiv storstadsregion. Genom att nu förvärva tre bra fastigheter får vi möjlighet till lokal närvaro med egen personal. Det är helt i linje med Dagons strategi att arbeta nära våra hyresgäster och det stärker våra möjligheter att expandera ytterligare i regionen, säger Roger Stjernborg Eriksson, verkställande direktör på Dagon.

Förvärvet omfattar fastigheterna Tingstadsvassen 27:2, Sävenäs 170:14 samt Sävenäs 169:1 i Göteborg med en total uthyrningsbar area på cirka 17 000 kvadratmeter.

Fastigheterna är i gott skick och belägna i Sävenäs och Tingstad, i närheten av den tidigare förvärvade fastigheten Gamlestaden.

Hyresintäkterna uppgår på årsbasis till cirka 12,2 miljoner kronor. Fastigheterna innehåller få vakanta ytor.

Köpeskillingen baseras på ett överenskommet underliggande fastighetsvärde om totalt cirka 108 miljoner kronor. En del av köpeskillingen erläggs i form av 241 816 nyemitterade aktier till en avräkningskurs på 68 kronor per aktie, vilka emitteras med stöd av årsstämmans bemyndigande. Direktavkastningen uppgår till cirka 8,5 procent.

I och med förvärvet övertar Dagon två anställda och får en egen organisation i regionen (före detta FM Fastigheter) med en total uthyrningsbar yta om cirka 27 000 kvadratmeter. Detta ger en bra grund för bolaget att växa vidare i regionen.

Tillträde beräknas till den 23 februari 2010.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Spaden i tårtan när Park Central byggstartades

Bygg/Arkitektur Under torsdagen hölls byggstartsevent för det som ska bli den första byggnaden i Centralstaden Göteborg. Park Central, som blir cirka 40 000 kvadratmeter stort, kommer utöver kontor, service och handel innehålla en av Västlänkens stationsuppgångar. Fastighetssverige tog en pratstund på plats med de ansvariga på NCC och Jernhusen, som gemensamt utvecklar stations- och kontorsytorna.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige