Image

D Carnegies genomsnittsränta under tre procent

Ekonomi/Finansiering D Carnegie har lagt om två lån om totalt cirka 3,8 miljarder kronor. Lånen beräknas väsentligen sänka bolagets finansieringskostnad genom att den genomsnittliga räntan sänks till väl under tre procent.
Publicerad den 6 Mars 2015

Det mindre av lånen på knappt en miljard kronor har en löptid på fem år och det andra lånet om drygt 2,8 miljarder kronor löper under sju år.

– Det är glädjande att D Carnegie kan dra nytta av ett lägre ränteläge när vi nu omfinansierar mer än hälften av våra banklån, säger Ulf Nilsson, vd för D Carnegie.

- Förutom att vi väsentligen sänker räntekostnaden säkrar vi såväl kapital och räntenivå för större delen av vår låneportfölj.

D Carnegies fastighetsbestånd är värderat till drygt 11,5 miljarder kronor och består av över 15 000 lägenheter bestående av cirka 1,17 miljoner kvadratmeter uthyrningsbar yta.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

NCC-vd:n: "Vi är inte immuna"

Bolag Det är samma marknad som förra året. Det säger NCC:s vd Tomas Carlsson när han kommenterar marknadsutsikterna. Även om vissa områden i bolaget har det något tuffare så påverkas kassaflödet positivt av att de inte har investerat i fastighetsutveckling under första kvartalet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige