Image

Corem bygger nytt och hyr ut

Uthyrning Corem Property Group AB och Terminal & Transporttjänst i Sigtuna AB har tecknat avtal om uppförande och förhyrning av cirka 5 600 kvadratmeter lagerterminal i Arlandastad.
Publicerad den 30 Juli 2012

Hyresavtalet är på drygt tio år med ett kontraktsvärde om cirka 50 miljoner kronor.
Corem äger fastigheten Märsta 15:7 i Arlandastad med cirka 25 000 kvadratmeter outnyttjade byggrätter utöver redan befintliga byggnader på fastigheten. Etapp 1 påbörjas i och med tecknandet av detta avtal.

Corem avser att uppföra en ny lager- och terminalbyggnad med stor flexibilitet. Byggnaden har utformats i samråd med hyresgästen som har varit med från ett tidigt skede. Inflyttning beräknas till maj 2013. Logistic Contractor har anlitats för entreprenaden.

Byggnaden ska vara inflyttningsklar i maj 2013.

- Vi tycker det är mycket hedrande att vi fått förtroendet att uppföra Terminal & Transporttjänsts nya lokaler. Det är ett expansivt företag och vi ser en positiv utveckling av Arlandastadsområdet med många nya etableringar under senaste tiden. Det är även positivt att på detta sätt kunna utöka det fastighetsbestånd Corem redan har i Arlandastad, säger Jerker Holmgren, fastighetschef på Corem.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Corem Property Group på Branschguiden

Corem har sedan starten 2007 förvärvat, förvaltat och förädlat kommersiella fastigheter i Sverige och Danmark. Vi har ett långsiktigt perspektiv i allt vi gör och förvaltar fastigheterna med egen personal med målet att vara en riktigt bra affärspartner, med närhet till våra hyresgäster.

Genom 2021 års förvärv av Klövern kompletterades Corems bestånd av fastigheter för citynära logistik med Klöverns bredare fastighetsbestånd med tonvikt på kontor. Tillsammans är vi nu ett av Nordens ledande fastighetsbolag, med ett brett utbud av kommersiella lokaler och fortsatt foku...

Läs mer om Corem Property Group på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Northvolt backar från fabriksplaner – här är Borlänges största fastighetsägare

Bolag En bomb slog ner i Borlänge under onsdagen. Batteritillverkaren Northvolt skrotar sina planer på att bygga en fabrik i staden och 1 000 jobb uteblir. Samtidigt framkommer det att bolaget vill sälja den 900 000 kvadratmeter stora marken. Fastighetssverige har kartlagt de tio största fastighetsägarna i kommunen.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige