Image

Convendum på väg till börsen

Bolag Kontorshotellet Convendum siktar på att noteras på First North under 2017. - Målet är att etablera tio center i Sverige till 2020, säger vd Håkan Jeppsson.
Publicerad den 11 Maj 2017

Convendum öppnade sitt första kontorshotell, på Regeringsgatan i Stockholm i januari 2016, och bland hyresgästerna finns bland andra Spotify, Uber och Universal Music och bolaget omsatte ifjol 13 miljoner kronor, skriver Dagens Industri.

- År 2020 kommer vi att omsätta mellan 400 och 500 miljoner på de tio enheterna vi kommer att ha i Sverige‚ säger Håkan Jeppsson till DI.

Convendum driver bland annat det nyetablerade kontorshuset på mittemot centralstationen på Vasagatan i Stockholm och öppnar i sommar sitt första hus i Göteborg, på Avenyn.

Kontorshusen är anpassade efter en flexibel arbetskultur. Convendum tar betalt för kringtjänster som gym, frukost och reception. Medlemmar betalar 5 000 kronor i månaden för tillgång till lokalerna dygnet runt. Mötesrum och konferens kostar extra.

Förlagan är amerikanska Wework.

- Convendum siktar på att bli Nordens Wework. Vårt mål är att etablera tio center i Sverige till 2020 och därefter ta en ledande position i Norden. Tredje fasen blir steget ut i Europa, säger Håkan Jeppsson till DI.

Och siktet är inställt på börsen.

- Verksamheten passar börsen. Det är en begriplig affärsmodell och begriplig marknad. Transparensen som börsen för med sig gynnar våra intressenter: kunderna, fastighetsbolagen vi hyr av och våra medarbetare, säger Håkan Jeppsson.

Sett till helåret 2016 gick Convendum med förlust men under det sista kvartalet var verksamheten lönsam, enligt Håkan Jeppsson. Under första kvartalet i år omsatte Convendum 11,5 Mkr, enligt DI.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs svenska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige