Image

Colliers: Stabil ekonomi gör Norden intressant

Sverige Sverige, Danmark, Norge och Finland uppfattas generellt som säkra ekonomier - och fastighetsmarknaderna är därför intressanta för utländska investerare. Nordic Real Estate Review 2013 (kvartal 1) som Colliers International i Norden just gett ut ger status på de nordiska fastighetsmarknaderna.
Publicerad den 13 Mars 2013

De nordiska ländernas ekonomier är relativt stabila även om de naturligtvis har varit och är påverkade av den ekonomiska krisen i Europa och resten av världen. Alla fyra länder har haft minst ett år med negativ ekonomisk tillväxt, men 2012 var tillväxten försiktigt positiv i Danmark, Finland och Sverige medan tillväxten låg på tre procent i Norge. Under 2013 förväntas en ekonomisk tillväxt på cirka. 7,5 procent i Danmark, Sverige och Finland och endast cirka 3,3 procent i Norge.

Sverige har den absolut största och mest transparenta fastighetsmarknaden i Norden, vilket betyder att Sverige är det naturliga förstahandsvalet för utländska investerare.

I Danmark finns flera aktiva investorer från Norge och Sverige, av vilka några har etablerat lokala kontor i Danmark. I Norge och Finland är fastighetsmarknaden fortsatt dominerad av lokala investorer.

Ämnen

Colliers International Sweden AB på Branschguiden

Colliers är ett ledande företag inom global fastighetsrådgivning präglat av entreprenörsanda.
Vårt svenska team består av ett 40-tal experter som arbetar med att öka lönsamheten för investerare, fastighetsägare, byggherrar och hyresgäster. Genom vår goda expertis och höga servicenivå skapar vi effektiva lösningar som hjälper våra kunder att uppnå framgång snabbare.

Colliers experter erbjuder kvalificerad kunskap inom Capital Markets, Leasing, Corporate Solutions samt Valuation. Med kontor i både Stockholm och Göteborg samt ett starkt nordiskt samarbete ser vi till at...

Läs mer om Colliers International Sweden AB på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

P-G Persson: "Det kommer bli ett förvärv där i år"

Bolag P-G Persson är nu inne på sitt fjortonde år som börs-vd för Platzer Fastigheter och är utan tvekan en av de tongivande branschprofilerna som är med och bygger staden Göteborg. Här berättar han mer om varför bolaget aldrig breddat sig utanför Göteborgsområdet, hur kontorssituationen i staden kommer påverkas med alla nyetableringar som är på gång och ett förvärv som han garanterar kommer bli av under 2022.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY