Image
Sverker Källgården.
Sverker Källgården. Bild: Cibus

Cibus köper mer i Finland

Transaktioner Cibus fortsätter att investera och växa fastighetsinnehavet genom att förvärva en portfölj innehållande fem fastigheter i Uleåborgsregionen för 14,5 miljoner euro. Fastigheterna är fullt uthyrda med S-gruppen som ankarhyresgäst, genomsnittlig kvarvarande hyrestid är 13 år och den uthyrbara ytan uppgår till 7 135 kvadratmeter. Tillträdet beräknas till den 1 juli.
Publicerad den 29 Juni 2020

Bolagets vd Sverker Källgården, kommenterar:

– I och med det här förvärvet har vi hittills i år köpt fastigheter i Finland för drygt 70 miljoner euro vilket är klart över vår målsättning att växa med cirka 50 miljoner euro per år. Till det skall adderas förvärvet av Coop-portföljen för cirka 180 miljoner euro, vårt första förvärv i Sverige. Det är ett styrkebesked av Cibus att vi kan fortsätta växa under dessa speciella tider vi befinner oss i. Vi är fullt refinansierade och har en stabil kassa vilket gör att vi ser fram emot hösten och vilka möjligheter som kan dyka upp då.

I och med dessa förvärv estimerar bolaget att det totala driftnettot på årsbasis i intjäningsförmågan per den 1 juli 2020 kommer att vara 64,9 miljoner euro.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Så var första halvåret på transaktionsmarknaden: "Historiskt"

Transaktioner Ett väldigt speciellt och på många sätt historiskt andra kvartal är till ända. Coronapandemins effekter gjorde att transaktionsvolymen i Sverige och övriga Norden föll betänkligt och aktiviteten störtdök under en period. Fastighetssverige presenterar siffrorna, trenderna och framtidsutsikterna med hjälp av Pangeas analytiker Mikael Söderlundh.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY