Image
Jörgen Eriksson, vd för Catena.
Jörgen Eriksson, vd för Catena. Bild: Catena.

Catena visar starkt resultat för halvåret

Bolag Catena visar ett starkt resultat för det första halvåret 2021. Kassaflödesutvecklingen är fortsatt positiv och förvaltningsresultatet har ökat med elva procent.
Publicerad den 6 Juli 2021

Hyresintäkterna ökade med 8 procent till 672,8 Mkr (622,3).
Driftsöverskottet ökade med 7 procent till 537,5 Mkr (500,3).
Förvaltningsresultatet ökade med 11 procent till 399,2 Mkr (358,5).
Periodens resultat ökade till 1 102,6 Mkr (323,5) motsvarande ett resultat per aktie om 27,87 kr (8,58), varav värdeförändringar ingår med
990,0 Mkr (52,8).
Långsiktigt substansvärde EPRA NRV per aktie ökade till 278,40 kr (207,79).

Catenas VD Jörgen Eriksson kommenterar delårsrapporten:
– Att logistiksektorn är het går inte att ta miste på och det gör att vi som logistikfastighetsägare i ännu högre grad vill framhålla vikten av att stå för långsiktighet, stabilitet och djupa kunskaper inom logistikområdet.

- Andreas Lithander
andreas@fastighetssverige.se

Ämnen

Catena AB på Branschguiden

Raka spåret till smartare logistik

På ett hållbart sätt och genom samarbete utvecklar vi på Catena effektiva logistikanläggningar som försörjer storstadsregioner i Skandinavien.
Vi erbjuder Sveriges bästa nät av moderna och strategiskt placerade fastigheter som erbjuder optimala förutsättningar för ett smartare lager- och varuflöde.

Genom proaktivt arbete och kontinuerlig bevakning av trender inom logistikmarknaden kan vi säkerställa att våra kunder är rustade för framtidens logistik.

Läs mer om Catena AB på Branschguiden

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Dystra siffran blottar mager start för finska transaktionsåret

Bolag Den finska transaktionsmarknaden började sakta in under Q3 2022 och hittills under 2023 har aktiviteten varit skral med en transaktonsvolym på ynka 300 miljoner euro, drygt tre miljarder kronor. För helåret 2022 nådde den finska marknaden upp i en volym på 7,2 miljarder euro. Hanna Kaleva på KTI berättar mer om det finska fastighetsåret 2022 och utsikterna för 2023.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige