Image
Catena hyr ut till Instabox i Umeå och Sundsvall.
Catena hyr ut till Instabox i Umeå och Sundsvall. Bild: Catena

Catena hyr ut till Instabox i Umeå och Sundsvall

Uthyrning Leveransföretaget Instabox flyttar nu in i två av Catenas anläggningar, den ena i Umeå och den andra i Sundsvall.
Publicerad den 10 September 2020

Instabox är en frakttjänst för expressleveranser av e-handelsvaror som erbjuds via utvalda nätbutiker, leveranserna sker i första hand till smarta paketskåp. Bolaget expanderar i Sverige och har tecknat treåriga avtal med Catena för att hyra logistikytor om cirka 500 kvadratmeter i fastigheten Mätaren 6 i Umeå samt cirka 740 kvadratmeter i fastigheten Sköns Prästbord 2:4 som ligger i Sundsvall. Etableringarna är ett led i den expansion Instabox nu genomför i landets norra delar.

– Vi är glada över att etablera oss i Sundsvall och Umeå och det är en viktig del i vår expansion i Norrland. De ändamålsenliga lokalerna, belägna på två väldigt attraktiva logistikadresser, passar oss helt perfekt, säger Carl-Johan Ekholm, projektledare, Instabox.

– Nytänket kring hållbara leveranser och de högt ställda ambitionerna att täcka hela Sverige med smarta paketskåp gör Instabox till en spännande hyresgäst, vi ser fram emot det fortsatta samarbetet och möjligheten att följa med på deras resa, säger Johan Svedin, förvaltare på Catena.

Instabox flyttar in i sina nya lokaler under oktober 2020.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Catena AB på Branschguiden

Raka spåret till smartare logistik

På ett hållbart sätt och genom samarbete utvecklar vi på Catena effektiva logistikanläggningar som försörjer storstadsregioner i Skandinavien.
Vi erbjuder Sveriges bästa nät av moderna och strategiskt placerade fastigheter som erbjuder optimala förutsättningar för ett smartare lager- och varuflöde.

Genom proaktivt arbete och kontinuerlig bevakning av trender inom logistikmarknaden kan vi säkerställa att våra kunder är rustade för framtidens logistik.

Läs mer om Catena AB på Branschguiden

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Dystra siffran blottar mager start för finska transaktionsåret

Bolag Den finska transaktionsmarknaden började sakta in under Q3 2022 och hittills under 2023 har aktiviteten varit skral med en transaktonsvolym på ynka 300 miljoner euro, drygt tre miljarder kronor. För helåret 2022 nådde den finska marknaden upp i en volym på 7,2 miljarder euro. Hanna Kaleva på KTI berättar mer om det finska fastighetsåret 2022 och utsikterna för 2023.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige