Image
Peter Andersson.
Peter Andersson. Bild: Catena

Catena har genomfört sin första emission av gröna obligationer

Ekonomi/Finansiering Catena har, inom ramen för det MTN-program som etablerats i maj 2021, emitterat seniora icke-säkerställda gröna obligationslån om totalt 1,4 miljarder med en löptid om fyra år.
Publicerad den 9 Juni 2021

Obligationslånen fördelar sig på ett fast lån uppgående till 450 milljoner kronor med räntevillkor MS +1,35 procent och ett rörligt lån uppgående till 950 miljoner kronor med räntevillkor 3-månaders STIBOR +1,35 procent. Båda lånen har en löptid om fyra år med slutförfall den 16 juni 2025.

Emissionslikviden kommer att användas i enlighet med Catenas gröna ramverk.

– Det känns mycket positivt att vi nu genomför en första emission inom Catenas nyligen etablerade MTN-program och att vi dessutom kan konstatera ett stort intresse för att investera i våra gröna obligationer, säger Peter Andersson, finanschef på Catena.

Swedbank, SEB och Danske Bank har varit finansiella rådgivare i samband med obligationsemissionen, medan Glimstedt har varit legal rådgivare.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Northvolt backar från fabriksplaner – här är Borlänges största fastighetsägare

Bolag En bomb slog ner i Borlänge under onsdagen. Batteritillverkaren Northvolt skrotar sina planer på att bygga en fabrik i staden och 1 000 jobb uteblir. Samtidigt framkommer det att bolaget vill sälja den 900 000 kvadratmeter stora marken. Fastighetssverige har kartlagt de tio största fastighetsägarna i kommunen.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige