Image
Bild: Catena

Catena förvärvar av Nivika i Jönköping

Transaktioner Catena har tecknat avtal om förvärv av 85 000 kvadratmeter logistikmark i Stigamo, Jönköping. Säljare är Nivika.
Publicerad den 14 Mars 2023

Den förvärvade fastigheten Stigamo 1:49 är belägen i Stigamo som är en av de mest väletablerade logistikparkerna i Norden och som ligger strax söder om Jönköping, i nära anslutning till E4. Säljare är Nivika Fastigheter AB och affären sker som en bolagstransaktion.
– Vi ser stor potential att växa med fler anläggningar i Jönköpingsregionen som utan tvivel är ett av Sveriges mest attraktiva logistiklägen med förutsättningar att effektivt försörja de skandinaviska marknaderna, säger Jonas Arvidsson, regionchef Jönköping.

– Genom denna avyttring stärker vi likviditeten för nya investeringar med inriktning på tillväxt i kassaflödet, säger Niclas Bergman, vd på Nivika.

Efter avyttringen har Nivika drygt 76 000 kvadratmeter fördelat på fyra tomter och Nivika är en av få aktörer med byggbar mark på Stigamo Industriområde.

Den förvärvade marken är detaljplanerad. Tillträde sker den 13 mars 2023.

A&P var rådgivare i transaktionen.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Teknologi måste tjäna ett syfte om Omid Noghabai ska satsa

Bolag Han har grundat flertalet bolag inom fastighetsbranschen och enligt honom själv vill han modernisera branschen från grunden. Samtidigt är Omid Noghabai tydlig med hur han ser på digitaliseringsarbetet: – Det ska vara koncept som gör att man som fastighetsägare faktiskt sparar pengar. Då kommer jag att investera i det.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige