Image
Bild: Catena

Catena förvärvar av Nivika i Jönköping

Transaktioner Catena har tecknat avtal om förvärv av 85 000 kvadratmeter logistikmark i Stigamo, Jönköping. Säljare är Nivika.
Publicerad den 14 Mars 2023

Den förvärvade fastigheten Stigamo 1:49 är belägen i Stigamo som är en av de mest väletablerade logistikparkerna i Norden och som ligger strax söder om Jönköping, i nära anslutning till E4. Säljare är Nivika Fastigheter AB och affären sker som en bolagstransaktion.
– Vi ser stor potential att växa med fler anläggningar i Jönköpingsregionen som utan tvivel är ett av Sveriges mest attraktiva logistiklägen med förutsättningar att effektivt försörja de skandinaviska marknaderna, säger Jonas Arvidsson, regionchef Jönköping.

– Genom denna avyttring stärker vi likviditeten för nya investeringar med inriktning på tillväxt i kassaflödet, säger Niclas Bergman, vd på Nivika.

Efter avyttringen har Nivika drygt 76 000 kvadratmeter fördelat på fyra tomter och Nivika är en av få aktörer med byggbar mark på Stigamo Industriområde.

Den förvärvade marken är detaljplanerad. Tillträde sker den 13 mars 2023.

A&P var rådgivare i transaktionen.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Catena AB på Branschguiden

Raka spåret till smartare logistik

På ett hållbart sätt och genom samarbete utvecklar vi på Catena effektiva logistikanläggningar som försörjer storstadsregioner i Skandinavien.
Vi erbjuder Sveriges bästa nät av moderna och strategiskt placerade fastigheter som erbjuder optimala förutsättningar för ett smartare lager- och varuflöde.

Genom proaktivt arbete och kontinuerlig bevakning av trender inom logistikmarknaden kan vi säkerställa att våra kunder är rustade för framtidens logistik.

Läs mer om Catena AB på Branschguiden

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Dystra siffran blottar mager start för finska transaktionsåret

Bolag Den finska transaktionsmarknaden började sakta in under Q3 2022 och hittills under 2023 har aktiviteten varit skral med en transaktonsvolym på ynka 300 miljoner euro, drygt tre miljarder kronor. För helåret 2022 nådde den finska marknaden upp i en volym på 7,2 miljarder euro. Hanna Kaleva på KTI berättar mer om det finska fastighetsåret 2022 och utsikterna för 2023.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige