Image
Catena bygger ut och förlänger avtal i Borlänge.
Catena bygger ut och förlänger avtal i Borlänge. Bild: Catena

Catena bygger ut och förlänger avtal i Borlänge

Bygg/Arkitektur Catena investerar 90 miljoner kronor i en tillbyggnation för hyresgästen Ica.
Publicerad den 15 Februari 2022

Tillbyggnationen om cirka 3 570 kvadratmeter sker i den befintliga fastigheten Planeraren 2 i Borlänge, en av flera logistikanläggningar för livsmedelsdistribution som Catena hyr ut till Ica. Investeringen omfattar både tillbyggnad av ytterligare lagerytor och anpassningar i befintlig byggnad, däribland utökning av kylda ytor. Projektet gör att Ica kan öka sin kapacitet i mellansverige.

I samband med projektet tecknar Catena även ett nytt tioårigt hyresavtal med Ica.
– Ica är sedan länge en av Catenas större hyresgäster och har verksamhet i våra logistikanläggningar på flera orter. Vi är mycket glada att samarbetet nu utökas ytterligare, säger Catenas Regionchef Tobias Karlsson.

Tillbyggnationen beräknas vara klar under första kvartalet 2023 och Ica planerar att ta den i drift under slutet av 2023.

- Andreas Lithander
andreas@fastighetssverige.se

Ämnen

Catena AB på Branschguiden

Raka spåret till smartare logistik

På ett hållbart sätt och genom samarbete utvecklar vi på Catena effektiva logistikanläggningar som försörjer storstadsregioner i Skandinavien.
Vi erbjuder Sveriges bästa nät av moderna och strategiskt placerade fastigheter som erbjuder optimala förutsättningar för ett smartare lager- och varuflöde.

Genom proaktivt arbete och kontinuerlig bevakning av trender inom logistikmarknaden kan vi säkerställa att våra kunder är rustade för framtidens logistik.

Läs mer om Catena AB på Branschguiden

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

ChatGPT: "Proptech kommer revolutionera fastighetsbranschen"

Teknik "Den svenska fastighetsbranschen befinner sig för närvarande i en mycket aktiv fas." Så beskriver ChatGPT alltså läget just nu i fastighetsbranschen – sannolikt en bild som inte alla skulle känna igen sig i. Fastighetssverige bestämde sig för att ta reda på vilka andra insikter AI-assistenten har om den svenska fastighetsbranschen och framtiden för AI och proptech i den samma.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige