Image

Catena bygger nytt i Mölnlycke

Bygg/Arkitektur Catena investerar 200 miljoner kronor i Mölnlycke.
Publicerad den 8 December 2016
Gustaf Hermelin. Bild: Catena
Gustaf Hermelin.

Catena bygger en ny cross-docking-terminal åt Bring - på fastigheten Härryda Solsten 1:102 - omfattande 11 200 kvadratmeter samt iordningställer och investerar i en befintlig kontorsbyggnad omfattande cirka 3 500 kvadratmeter.

Investeringen uppgår till cirka 160 miljoner kronor och terminalbyggnaden kommer innehålla både kyl- och frysterminal, höglager samt paket- och pallhantering. Bring kommer på detta sätt kunna samla fyra olika verksamheter i en och samma byggnad och få en samordnad logistiklösning med stort fokus på miljö och hållbarhet på plats.

Ett tioårigt hyreskontrakt har tecknats med en årshyra om cirka 13 miljoner kronor
På samma fastighet finns Oriola som lagerhåller och distribuerar läkemedel till Sveriges samtliga apotek, veterinärer och andra partihandlare. I deras loakaler investerar Catena cirka 40 miljoner kronor. Investeringen avser utbyggnad av den befintliga byggnaden med cirka 1 350 kvadratmeter stort höglager med en höjd om 25 meter samt i en direkt anslutning cirka 900 kvadratmeter stort logistiklager för utlastning. Oriola tecknar i samband med utbyggnaden ett tilläggsavtal på 7,5 år med en årshyra om cirka 3,3 miljoner kronor.

- Investeringen ger oss möjlighet att bygga ut för vår befintliga hyresgäst Oriola och trygga deras framtida expansionsplaner, och breddar vår kundbas med Bring som en stor och viktig partner inom E-handelslogistik, livsmedelsdistribution och citylogistik, säger Catenas vd Gustaf Hermelin.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Catena AB på Branschguiden

Raka spåret till smartare logistik

På ett hållbart sätt och genom samarbete utvecklar vi på Catena effektiva logistikanläggningar som försörjer storstadsregioner i Skandinavien.
Vi erbjuder Sveriges bästa nät av moderna och strategiskt placerade fastigheter som erbjuder optimala förutsättningar för ett smartare lager- och varuflöde.

Genom proaktivt arbete och kontinuerlig bevakning av trender inom logistikmarknaden kan vi säkerställa att våra kunder är rustade för framtidens logistik.

Läs mer om Catena AB på Branschguiden

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Dystra siffran blottar mager start för finska transaktionsåret

Bolag Den finska transaktionsmarknaden började sakta in under Q3 2022 och hittills under 2023 har aktiviteten varit skral med en transaktonsvolym på ynka 300 miljoner euro, drygt tre miljarder kronor. För helåret 2022 nådde den finska marknaden upp i en volym på 7,2 miljarder euro. Hanna Kaleva på KTI berättar mer om det finska fastighetsåret 2022 och utsikterna för 2023.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige