Image
Catena bygger en ny anläggning i Malmö där Lekia blir hyresgäst.
Catena bygger en ny anläggning i Malmö där Lekia blir hyresgäst. Bild: Catena

Catena bygger ny anläggning i Malmö – Lekia hyresgäst

Bygg/Arkitektur Catena bygger en ny logistikanläggning på Lodgatan Malmö, en investering om 208 miljoner kronor. I byggnaden blir Sveriges största leksakskedja Lekia hyresgäst.
Publicerad den 11 November 2021

Den nya logistikanläggningen om totalt 18 665 kvadratmeter uppförs på fastigheten Sockret 4 som Catena tidigare har förvärvat på centralt läge vid Malmö mellersta hamnområde. Anläggningen certifieras enligt Miljöbyggnad Silver och på taket kommer en solcellsanläggning att installeras.

Ett åttaårigt hyresavtal har tecknats med Lekia som är dominerande inom svensk leksakshandel och sedan tidigare hyr lokaler av Catena på Logistikposition Sunnanå i Malmö. Behov av större yta ligger bakom flytten och Lekia kommer att hyra 11 570 kvadratmeter i anläggningen med en option om att även hyra återstående yta.
– Det känns mycket bra att vi kan stärka våra goda relationer med Lekia ytterligare och bidra till deras fortsatta expansion genom effektiva och anpassade lokaler med möjligheter att rymma både lager, showroom och kontor, säger Catenas Regionchef Fredrik Renå.

– När vi tidigt 2020 flyttade in i de nya fina lokalerna på Sunnanå var vi otroligt stolta över hur framgångsrika Lekia blivit och det var en milstolpe att ha centrallager och huvudkontor samlade i en och samma byggnad. Försäljningen har fortsatt att öka och i år beräknas butikerna nå en omsättning nära 2 miljarder kronor. Fyra år senare, under 2024, kommer vi att finnas i en anläggning som är mer än dubbelt så stor. Vi är tacksamma för att vi tillsammans med Catena hittat den här fantastiska lösningen i Malmö hamn, inom loppet av ett dygn kan vi leverera till 90 procent av våra butiker i Sverige och Norge, säger Baldvin Georgsson, vd på Lekia AB.

Lekia planerar att flytta in de nya lokalerna under januari 2024. På den aktuella tomtytan finns möjligheter för ytterligare byggnation.

- Andreas Lithander
andreas@fastighetssverige.se

Ämnen

Catena AB på Branschguiden

Raka spåret till smartare logistik

På ett hållbart sätt och genom samarbete utvecklar vi på Catena effektiva logistikanläggningar som försörjer storstadsregioner i Skandinavien.
Vi erbjuder Sveriges bästa nät av moderna och strategiskt placerade fastigheter som erbjuder optimala förutsättningar för ett smartare lager- och varuflöde.

Genom proaktivt arbete och kontinuerlig bevakning av trender inom logistikmarknaden kan vi säkerställa att våra kunder är rustade för framtidens logistik.

Läs mer om Catena AB på Branschguiden

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Dystra siffran blottar mager start för finska transaktionsåret

Bolag Den finska transaktionsmarknaden började sakta in under Q3 2022 och hittills under 2023 har aktiviteten varit skral med en transaktonsvolym på ynka 300 miljoner euro, drygt tre miljarder kronor. För helåret 2022 nådde den finska marknaden upp i en volym på 7,2 miljarder euro. Hanna Kaleva på KTI berättar mer om det finska fastighetsåret 2022 och utsikterna för 2023.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige