Image

Catena bygger logistikfastighet i Katrineholm

Bygg/Arkitektur Catena har tecknat ett femårigt hyresavtal i Katrineholm med Van Dieren International BV. I samband med tecknandet av kontraktet startar nu byggnationen av Catenas första volymterminal.
Publicerad den 20 Maj 2015

Byggnaden, som skall omfatta totalt 10 000 kvadratmeter, är belägen på den av Catena nyförvärvade marken i anslutning till Katrineholms kombiterminal.

Volymterminalen förväntas bli färdigställd under våren 2016. Van Dieren ska, med inflyttning i april 2016, hyra en yta om 2 000 kvadratmeter med option på ytterligare ytor.

– Volymterminalen är en ny produkt där vi kan erbjuda våra hyresgäster en enkel, ändamålsenlig och prisvärd lokal för såväl omlasting som lagring. Detta är ännu ett bra exempel på ett koncepthus utvecklat i nära samarbete med en stor och expansiv kund. Ett hus som vi hoppas kunna uppföra på fler orter, i direkt anslutning till kombiterminaler och hamnanläggningar ” säger vd Gustaf Hermelin.

- Henrik Ekberg
henrik@fastighetssverige.se

Ämnen

Catena AB på Branschguiden

Raka spåret till smartare logistik

På ett hållbart sätt och genom samarbete utvecklar vi på Catena effektiva logistikanläggningar som försörjer storstadsregioner i Skandinavien.
Vi erbjuder Sveriges bästa nät av moderna och strategiskt placerade fastigheter som erbjuder optimala förutsättningar för ett smartare lager- och varuflöde.

Genom proaktivt arbete och kontinuerlig bevakning av trender inom logistikmarknaden kan vi säkerställa att våra kunder är rustade för framtidens logistik.

Läs mer om Catena AB på Branschguiden

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Dystra siffran blottar mager start för finska transaktionsåret

Bolag Den finska transaktionsmarknaden började sakta in under Q3 2022 och hittills under 2023 har aktiviteten varit skral med en transaktonsvolym på ynka 300 miljoner euro, drygt tre miljarder kronor. För helåret 2022 nådde den finska marknaden upp i en volym på 7,2 miljarder euro. Hanna Kaleva på KTI berättar mer om det finska fastighetsåret 2022 och utsikterna för 2023.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige