Image

Castellum: Digitalt pilotprojekt blir dotterbolag

Bolag För knappt ett år sedan startade Castellum ett innovationslabb med syfte att gå i spetsen för en digitalisering av fastighetsbranschen. Nu blir pilotprojektet och förvaringslösningen Beambox ett helägt dotterbolag till Castellum. I samband med bolagiseringen och lansering anställer Beambox tre personer.
Publicerad den 17 April 2018

Beambox är en helt ny förvaringslösning med on demand-service som hjälper människor att lösa förvaring av saker på ett enkelt sätt utan krav på biltransporter till avlägsna förråd. Beambox hämtar vid dörren, fotar, lagrar och lämnar tillbaka konsumenters saker när de behöver dem. Tjänsten tillhandahålls via en webb-tjänst och är ett resultat av arbetet i Castellums innovationslabb Next 20, en test-arena för digital transformation och innovation. Under årets första månader har fokus varit att göra Beambox till en fungerande verksamhet som ett helägt dotterbolag till Castellum.

- Med Beambox stärker vi ytterligare vår position som ett innovativt och hållbart fastighetsbolag. Med Beambox kan vi erbjuda en hållbar och konkurrenskraftig förvaringslösning som riktar sig mot konsument. Samtidigt utnyttjar vi överkapacitet i tillfälligt vakanta lokaler och har samma ambition när det gäller transportledet. Det är win-win för alla inklusive miljön, säger Henrik Saxborn, Castellums koncernchef.

I samband med bolagiseringen anställer Beambox tre personer:
• Eva Sjökvist, vd kommer närmast från Great Works där hon ansvarat för att utveckla konceptet kring Beambox. Hon har en gedigen bakgrund inom digitala produkter.
• Ted Rosén, ansvarig för försäljning och marknadsföring har erfarenhet från finansvärlden, snabbrörliga konsumentprodukter och försäljning av digitala produkter. Ted kommer senast från digitala startup-företaget Wrapp.
• Lars Runius, ansvarig operations har mångåriga erfarenhet från drift och logistik och kommer senast från Ica där han ansvarade för effektivitet och processutveckling.
Vid lansering kommer Beambox erbjudas till kunder i Stockholm och där verksamheten har sin bas.

På Fastighetssveriges seminarium Fastighetsmarknadsdagen Digitalisering Stockholm på Epicenter den 8 maj kommer Castellums Chief Digital Officer Mattias Nyström att berätta mer om Castellums digitala satsningar. Se programmet här och anmäl dig här.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

De är största fastighetsägarna på din semesterort

Lista Sommaren härjar för fullt och många strömmar till Sveriges semesterorter. Fastighetssverige har såklart gjort ett nedslag på några av de största semesterorterna – här får du svaret på vilka som är de fem största fastighetsägarna där du är!

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige