Image

Byggstart för bostäder i Haninge

Bostäder På fredag tas första spadtaget för 85 nya bostadsrätter i Riksbyggens Brf Blicken, den första etappen av totalt 600 nya bostäder på Haningeterassen.
Publicerad den 25 April 2016
Brf Blicken. Bild: Riksbyggen
Brf Blicken.

Spadtaget tas av köpare i Brf Blicken, Riksbyggens vd Leif Linde, Meeri Wasberg, KSO i Haninge kommun och Niclas Melander, vd för Strabag.

– Riksbyggens vision är att bygga 1 000 nya bostäder i södra Stockholm till år 2020. Det känns mycket spännande att vi nu kan börja byggandet på Haningeterassen som är en viktig del i hela satsningen i Söderort och ett led i att öka Riksbyggens produktion av bostäder i hela Stockholmsregionen, säger Leif Linde, vd för Riksbyggen.
Nya Haningeterrassen växer fram med bostäder, ett planerat specialistsjukhus, biograf, butiker, restauranger samt en ny bussterminal. Områdets första hus Brf Blicken blir 18 våningar högt och kommer att byggas av Strabag.

– Riksbyggen står för ett hållbart och långsiktigt boende, det är något vi på Strabag ställer oss bakom och vi är mycket glada över att få förtroendet att vara med på satsningen i Haninge. Vi ser fram emot ett fortsatt samarbete där vi får vara en del av det samhällsbyggnads-projekt som Haningeterassen är, säger Andreas Johansson, arbetschef för bostadsbyggnation i Stockholm på Strabag Sverige AB.

Sammanlagt har Riksbyggen ett 20-tal planerade eller igångsatta projekt inom Stockholmsregionen varav Haningeterassen är ett av de största. Riksbyggen kommer att bygga sammanlagt cirka 600 lägenheter i blandade upplåtelseformer på Haningeterassen fram till år 2020.

– Haningeterassen innebär ett välbehövligt tillskott av bostäder men också utökad kommersiell och offentlig service för oss Haningebor. Med det här spadtaget går vi in i nästa fas i byggandet av Haninge stad, säger Meeri Wasberg, kommunstyrelsens ordförande i Haninge.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Teknologi måste tjäna ett syfte om Omid Noghabai ska satsa

Bolag Han har grundat flertalet bolag inom fastighetsbranschen och enligt honom själv vill han modernisera branschen från grunden. Samtidigt är Omid Noghabai tydlig med hur han ser på digitaliseringsarbetet: – Det ska vara koncept som gör att man som fastighetsägare faktiskt sparar pengar. Då kommer jag att investera i det.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige