Image

Byggstart för Blackebergslägenheter

BYGG I dag tar Familjebostäders styrelseordförande Joakim Larsson det första spadtaget för 72 nya lägenheter i Blackeberg i Bromma. Bostäderna kommer att ha ett bra läge alldeles intill Mälarens strand.
Publicerad den 16 Januari 2009

Kvarteret byggs i sluttningen nedanför Blackebergs sjukhus och består av fyra punkthus i söderläge. Husen har fyra till fem våningar, varav den femte våningen är en souterrängvåning. Lägenhetsstorlekarna är från ettor på 42 kvadratmeter till fyror på 97 kvadratmeter.

– Området intill är klassat som kulturhistoriskt värdefull miljö med hus och parkanläggningar från 1800- och 1900-talets början, säger Bosse Östlund, projektledare, Familjebostäder. Vi har därför tagit mycket stor hänsyn till miljön och den omkringliggande bebyggelsen i denna nyproduktion.

Husen är typhus och får putsade fasader i ljusa, milda färger. Genom att bygga dem i en T-form får alla lägenheter minst ett rum med utsikt mot söder och Mälaren. Till de flesta lägenheter hör också en inglasad loggia med samma vattenkontakt. Lägenheternas inredning håller en hög kvalitet med färgsättning som är neutral och ljus.

Hälften av lägenheterna kommer att förmedlas genom Stockholms stads bostadsförmedling. Resten förmedlas genom Familjebostäders interna kö. Inflyttning beräknas till hösten 2009. Entreprenör är Ikano Bostaden.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Visar att vi menar allvar med vår satsning i Finland"

Bolag Strawberry fortsätter sin expansion i Finland. Nu står det klart att bolaget tar över anrika Hotel Katajanokka på Skatudden i Helsingfors – och etablerar Clarion Collection på den finländska marknaden. Strawberrys etableringschef Daniel Stenbäck berättar för Fastighetssverige om betydelsen av att lansera Clarion Collection i Finland, om Helsingfors som hotellstad och om hur den finländska hotellmarknaden står sig kontra den svenska.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige