Image
Byggpartner bygger utsiktstornet i Siljansnäs.
Byggpartner bygger utsiktstornet i Siljansnäs. Bild: Byggpartner

Byggpartner uppför Sveriges första byggnad enligt FSC-systemets projektcertifiering

Bygg/Arkitektur Utsiktstornet i Siljansnäs byggs helt av trä från svensk skog som är certifierad enligt FSC - Forest Stewardship Council. Det blir därmed Sveriges första certifierade byggnad enligt FSC-systemets Projektcertifiering.
Publicerad den 14 Juni 2021

I byggandet av det nya utsiktstornet i Siljansnäs, Dalarna, arbetar Byggpartner enligt det regelverk som FSC har utvecklat och som möjliggör certifiering av enskilda byggprojekt. Projektcertifiering enligt FSC gör det möjligt för oss som byggföretag att bidra till de globala klimatmålen samt öka värdet av ansvarsfullt skogsbruk.

– Tillsammans med FSC och stomleverantören Setra har Byggpartner nu tagit ett viktigt steg mot ett verkligt hållbart byggande med spårbar, tredjepartscertifierad träråvara, säger entreprenadchef Johan Karlsson.

Initiativet till att FSC-certifera det nya utsiktstornet i Siljansnäs togs av Naturvårdsverket, Länsstyrelsen Dalarna och Byggdialog Dalarna. Tornet i Siljansnäs står klart för besökare sommaren 2021.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Så ser Trianon på Signatur Fastigheter framöver: "Vi har två val…"

Bolag För Fastighetssverige berättar Olof Andersson, vd på Trianon, om vägen till tronen i Signatur Fastigheter – och planerna framöver.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY