Image

Brunswick Real Estate startar i London

Bolag Brunswick Real Estate lanserar en ny verksamhet för fastighetsinvesteringar i Storbritannien i samarbete med David Turner och Will Amies, två Londonbaserade och mycket erfarna fastighetsprofiler.
Publicerad den 6 Februari 2017

Initialt kommer Brunswick Real Estate UK att fokusera på den så kallade ”build to rent”-sektorn, där Brunswick Real Estate UK kan dra nytta av företagsgruppens erfarenheter från den nordiska bostadsmarknaden. Strategin kommer vidare vara att identifiera och utveckla möjligheter för direktinvesteringar genom strategiska partnerskap och därigenom skapa effektiva och skalbara plattformar.

Louise Richnau, Partner Brunswick Real Estate, säger:
- Jag har känt Will och David i affärssammanhang i över tio år och är mycket glad över att vi kan knyta dem till Brunswick Real Estate. Det nya bolaget innebär en unik möjlighet att på sikt kunna erbjuda våra kunder investeringar på en mycket intressant marknad.

David Turner kommer närmast från TH Real Estate där han var chef för TIAA European Investment och ansvarade för en fastighetsportfölj om 4,5 miljarder dollar. Will Amies har gedigen erfarenhet av affärsutveckling, senast som vice vd och styrelsemedlem i Cording Real Estate Group.

David Turner, Founding Partner, Brunswick Real Estate UK, säger:
- Brunswick Real Estate är ledande inom att identifiera progressiva investeringstrender i Norden och har en enastående meritlista. Vi kommer att följa ett liknande tillvägagångssätt i Storbritannien och skapa investeringsplattformar genom långsiktiga strategiska samarbeten med duktiga fastighetsutvecklare och operatörer.

Will Amies, Founding Partner, Brunswick Real Estate UK, fortsätter:
- Vi är mycket glada över att inleda samarbetet med Brunswick Real Estate som vi har en lång och förtroendefull relation med. Vår nya verksamhet svarar mot investerares ökade efterfrågan av direktinvesteringar i Storbritannien och genom en anglo-nordisk plattform kan vi erbjuda spännande investeringsmöjligheter.

Utöver David Turner och Will Amies består styrelsen för Brunswick Real Estate UK av Louise Richnau, Martin Wiwen-Nilsson och Martin Andersson, samtliga partners i Brunswick Real Estate.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Brunswick Real Estate AB på Branschguiden

Brunswick Real Estate är en nordisk investerare och kapitalförvaltare inom fastigheter. Brunswick bygger oberoende hållbara investeringsplattformar med väl definierade investeringsstrategier, i nära samarbete med nordiska och internationella investerare samt våra lokala partners. Teamet består av cirka 70 personer i Stockholm, Helsingfors och Köpenhamn. För mer information, besök: www.brunswickrealestate.com

Läs mer om Brunswick Real Estate AB på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Kreditanalytikern: "Rekonstruktionshotet är inte överspelat för SBB"

Ekonomi/Finansiering På nytt står SBB:s ekonomi i fokus när likviditeten framåt ifrågasätts, denna gång av kredithuset Fitch. Fastighetssverige vände sig till Louis Landeman, chef för kreditanalys på Danske Bank, för hans åsikter om hur bolaget hanterat krisen så här långt och vilka utmaningar de har framåt.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige