Image

Brostaden säljer i Lindetorp

Transaktioner Brostaden har sålt en fastighet i Lindetorp, söder om Stockholm. Fastigheten består idag av fyra kontors- och industribyggnader om totalt 4 215 kvadratmeter. Ett detaljplanearbete pågår för att omvandla fastigheten till bostadsbyggrätter.
Publicerad den 4 Februari 2014

Försäljningsbeloppet uppgick till 75 miljoner kronor efter avdrag för bedömd uppskjuten skatt och omkostnader om totalt fyra miljoner kronor, vilket är i linje med senaste värdering. Slutlig köpeskilling fastställs först när detaljplanen vunnit laga kraft och kan komma att öka med upp till dubbelt så mycket, baserat på möjlig bostadsarea.

Reglering av slutlig köpeskilling kommer ske via en tilläggsköpeskilling i samband med detaljplanens ikraftträdande. Detaljplaneprocessen bedöms ta 2-3 år. Frånträde sker i februari i år.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige