Image
Nackstycket 8:9, en av tre fastigheter som Brinova köper.
Nackstycket 8:9, en av tre fastigheter som Brinova köper. Bild: Brinova

Brinova köper i Helsingborg

Transaktioner Brinova köper tre samhällsfastigheter med förskole-, skol- och daglig verksamhet. Fastigheterna är uthyrda till Helsingborgs kommun respektive en privat aktör.
Publicerad den 11 Oktober 2019

Helsingborg Sjollen 13 ligger på Slottshöjden i Helsingborg och är uthyrd till Slottshöjdens skola på ett kontrakt som löper till och med 2026.

Helsingborg Armborstet 8 ligger i området Berga, där det bedrivs daglig verksamhet för funktionshindrade. Fastigheten är uthyrd till Helsingborgs kommun på ett kontrakt som löper till och med 2024.

Helsingborg Nackstycket 8 och 9 ligger i Laröd, strax utanför Helsingborg, fastigheten, där förskoleverksamhet bedrivs, är uthyrd till Helsingborgs kommun på ett kontrakt som löper till och med 2022.

Transaktionerna sker i bolagsform. Fastigheten förvärvas som en strategisk viktig del av Brinovas utveckling i Helsingborg.

Vd Per Johansson kommenterar tillträdet:
– En utmärkt portfölj samhällsfastigheter på bra lägen i Helsingborg. Ett ytterligare steg i Brinovas strategi om att växa, på marknader med god tillväxt.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Brinova på Branschguiden

Brinova utvecklar och förvaltar primärt bostäder och samhällsfastigheter belägna på utvalda orter med goda kommunikationer i södra Sverige.
Verksamheten kännetecknas av långsiktighet, samverkan med aktörer inom samhällssektorn och inte minst en lokal egen engagerad förvaltning på de orter där bolaget aktivt valt att verka. Värden skapas genom selektiva förvärv, effektiv fastighetsutveckling och en aktiv förvaltning.
Ett starkt kassaflöde medger möjliggör en fortsatt utveckling av verksamheten.
Brinovas B-aktie är noterad på Nasdaq Stockholm och handlas på Small Cap-l...

Läs mer om Brinova på Branschguiden

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Ånäs om pandemins effekter: "Stor differentiering"

Bolag Atrium Ljungbergs vd om hur olika bolagets hyresgäster drabbats, och hur många miljoner man hittills lämnat i pandemirabatt.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY