Image

Bostadsbyggandet 2007 över förväntan

BYGG Bostadsbyggandet är fortsatt starkt i Stockholm. Stadsbyggnads- och trafikborgarrådet Mikael Söderlund (m) räknar med att kunna överträffa målet om 15000 nya bostäder i Stockholm fram till 2010.
Publicerad den 11 Januari 2008

Enligt de preliminära siffrorna från Stockholms utrednings- och statistikkontor påbörjades 2502 lägenheter under 2007. Tillsammans med de 4725 lägenheter som på grund av slopade bidrag påbörjades i december 2006, ger detta en mycket stark byggnadstakt.

- Bostadsbyggandet är mycket omfattande just nu och vi räknar med att kunna överträffa målet om 15000 bostäder till 2010. Fler bostäder och nya stadsdelar är viktigt för att Stockholm ska kunna växa vidare, säger stadsbyggnads- och trafikborgarrådet Mikael Söderlund (m).

- Det byggs mer än på länge i Stockholm. Flera stora projekt pågår parallellt, som de nya stadsdelarna Nordvästra Kungsholmen, Annedal, Hammarby Sjöstad mot Henriksdal, Telefonplan och Norra Djurgårdsstaden. Vi ser ett tillskott på tiotusentals bostäder under den kommande tioårsperioden, säger Mikael Söderlund (m).

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige