Image

Bostäder en viktig stockholmsk valfråga

POLITIK Nu går politikerna ut och lovar att det ska byggas fler bostäder under nästa valperiod. Socialdemokraterna lovar 50 000 bostäder i Stockholmsregionen.
Publicerad den 11 Augusti 2010

- Vi måste höja ambitionsnivån kraftigt för att på sikt komma ifatt det stora bostadsunderskott som Stockholmsregionen och dess invånare är drabbade av. Vårt mål är därför att bygga 50 000 bostäder under nästa mandatperiod, säger Anders Lago (S), kommunalråd i Södertälje kommun.

Socialdemokraterna ger dock inga besked om hur vallöftet ska förverkligas och var bostäderna ska byggas.

Miljöpartiet har gått ut och lovat 15 000 nya bostäder i Stockholm. Flest, 3 300 ska byggas i Bromma och 2 540 på Östermalm.

Stadsbyggnads- och fastighetsborgarrådet Kristina Alvendal (M) svarar med att konstatera att Miljöpartiet har röstat emot 7 556 nya bostäder den senaste mandatperioden.

- Att hävda att Miljöpartiet vill bygga stämmer inte med verkligheten. Sedan valet 2006 har de motarbetat 7756 nya bostäder, där mer än 15 000 stockholmare skulle kunna bo. De som tydligast drabbas av Miljöpartiets ovilja att bygga är unga som tvingas att bo kvar hemma. Att inte låtsas om detta för att valet närmar sig är inte hederligt, säger Alvendal (M).

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

NCC-vd:n: "Vi är inte immuna"

Bolag Det är samma marknad som förra året. Det säger NCC:s vd Tomas Carlsson när han kommenterar marknadsutsikterna. Även om vissa områden i bolaget har det något tuffare så påverkas kassaflödet positivt av att de inte har investerat i fastighetsutveckling under första kvartalet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige