Image
Bonava gör stort förvärv i Tyskland.
Bonava gör stort förvärv i Tyskland. Bild: Bonava

Bonava förvärvar 230 byggrätter i Göteborg

Transaktioner Bonava har tecknat avtal med Grandab Fastigheter Södra Centrum Holding AB, vilket ägs av Revcap och Grandab Invest, om förvärv av cirka 230 byggrätter i Göteborg. Affären uppgår till 312 miljoner kronor. Arbetet med detaljplanen förväntas påbörjas hösten 2022 och produktionen av de första bostäderna under 2025.
Publicerad den 29 Juni 2022
Annons
Image

– Vi är mycket glada att kunna genomföra den här affären som stärker vår byggrättsportfölj i Göteborg framåt. Projektet har ett fantastiskt läge med 10 minuters restid till såväl Avenyn som Mölndals centrum, säger Carmith Mårtensson, regionchef Riks, Bonava Sverige.

Projektet är beläget i Södra centrum strax söder om de centrala delarna av Göteborg med 5 minuters restid med spårvagn till nöjesparken Liseberg. I projektets omedelbara närhet finns Ica Maxi, Kunskapsskolan och Internationella Engelska Skolan.

I och med att projektet är beläget nära gränsen mellan de två kommunerna Göteborg och Mölndal, kommer de boende att ha nära även till Mölndals centrum.

- Andreas Lithander
andreas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Här är Örebros största fastighetsägare

Lista Fastighetssverige har kartlagt de tio största fastighetsägarna i landets tio största kommuner. I dag har turen kommit till Örebro, som med 156 987 invånare är landets sjätte största kommun enligt SCB.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige