Image

Bollnäs bildar bolag efter överklaganden

POLITIK Kommunledningen i Bollnäs vill bilda ett kommunalt fastighetsbolag. Förhoppningen är att bolaget kan startas redan 1 januari 2009.
Publicerad den 23 April 2008

Samtliga partier utom vänsterpartiet är för att bilda ett bolag.
-Det här är bara ett sätt att skydda sig mot medborgarnas överklaganden, säger vänsterpartisten och oppositionsrådet Ann-Renée Forsström till tidningen Ljusnan.

I veckan besökte en delegation från Bollnäs det kommunala bolaget Gävlefastigheter för ett studiebesök.
-Det verkade så bra i Gävle, så nu vill vi bilda ett fastighetsbolag i vår kommun redan den 1 januari 2009 - om det är möjligt, säger kommunalrådet Olle Nilsson Sträng (s).

Att förslaget kommer just nu hör ihop med att kommunens planer på att bygga industrilokaler på flera ställen i kommunen har överklagats.

-Naturligtvis har alla överklagningar spelat in. I dag kan man klaga vitt och brett på kommunala beslut, oavsett om man har rätt att klaga eller inte. Vi måste se över det här och har ansvar för våra hyresgäster. Kommunen kan ju tappa företag och arbetstillfällen när utbyggnadsplaner försenas. Men tanken är också att få en bättre, snabbare och effektivare fastighetsförvaltning, säger Olle Nilsson Sträng till Ljusnan.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige