Image

Besqab bygger äldrebostäder i Norrtälje

BYGG Besqab har vunnit uppdraget att projektera, bygga, äga och förvalta äldrebostäder för särskilt boende vid Granparken i Norrtälje.
Publicerad den 23 April 2009

Granparken med 48 lägenheter har utformats utifrån Norrtälje kommuns lokalbehovs- och funktionsprogram som bland annat varit underlag vid anbudstävlingen.

Utifrån detta har Besqab i samarbete med arkitekter på Bjerking i Uppsala tagit fram anbudsförslag med lämpliga och ändamålsenliga bostäder och gemensamhetsutrymmen.

Stor vikt har lagts vid att boendet skall smälta in i den befintliga miljön. Det har också lagts stor vikt vid att utemiljön skall fungera som en del i den boendes vardag och vara en rogivande plats med olika samlingspunkter och attribut längs gångstigarna som väcker upp minnen och inbjuder till samtalsämnen och aktivitet för de boende.

Äldreboendet är i två våningsplan med god tillgänglighet till trädgårdarna och närhet till angränsande natur. Boendeavdelningarna kommer att bestå av åtta lägenheter på cirka 30 kvadratmeter med gemensamma ytor för samvaro, måltider, balkonger och uteplatser. Neutrala ytor samt verksamhets- och personalutrymmen sammanbinder de olika boendegrupperna och ger goda förutsättningar för drift av verksamheten. Äldreboendet beräknas stå klart runt halvårsskiftet 2010.

- Det är alltid utmanande och spännande att ta fram förslag på nya äldrebostäder som skall nå upp till kommunens förväntningar och dagens krav på särskilda boenden. Vi är mycket glada över att kommunen är positiv till vårt förslag och ser fram emot att få genomföra uppdraget. Vårt engagemang inom särskilda boendeformer ökar och vi arbetar strategiskt för att skapa nya affärsmöjligheter, i första hand på Stockholms- och Uppsalamarknaden, säger Tomas Andersson projektledare för vård- och omsorgsbostäder på Besqab.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Mårten Othérus blir ny vd för Nordr Sverige: "Finns stora möjligheter"

Karriär Efter 19 år i Veidekke och senare det som blev Nordr så har Mårten Othérus haft titlarna regionchef, affärsutvecklingschef och investeringschef. Nu kan han sätta verkställande direktör på meritlistan. Han berättar om hur han vill ta sig an bolagets utveckling framåt.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige