Image

Balders kontor kan bli skola

Bolag Renoveringsbehov och platsbrist för elever i Söderort kan gör att Balders kontorskomplex i Midsommarkransen kan göras om till skola, rapporterar Stockholmdirekt.
Publicerad den 23 November 2016

Blommensbergsskolan behöver rustas upp akut. Samtidigt saknar man plats för det stora antalet högstadieelever som väntas när staden ska växa fram till 2024, rapporterar Stockholmdirekt.

Sedan man på grund av strandskyddet nekats att bygga en ny skolan vid sjön Trekanten kan man nu tvingas till en ny lösning som involverar Balder.

– I och med det gör vi bedömningen att vi behöver den här lokalen för att kortsiktigt lösa behovet, säger Åsa Härkegård, enhetschef på lokalenheten på utbildningsförvaltningen, till Stockholmdirekt.

Lösningen kan bli att Balders kontorskomplex i Midsommarkransen – där Lunaskolan, kontor och butiker finns i lokalerna – byggs om till en skola med plats för cirka 750 elever.

Avsikten är sedan att staden hyr lokalerna under tio år.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Stefan Dahlbo: "Vi ser svarta svanar flyga omkring"

Bolag Ett tråkigt år. Det är vd Stefan Dahlbos utblick för marknaden 2024 som han delger på presentationen av första kvartalet för Fabege. Stora utflyttningar och långa hyresförhandlingar är två av de faktorerna som han ser med oro på.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige