Image
Erik Selins Balders aktiekurs har mer än halverats den senaste månaden.
Erik Selins Balders aktiekurs har mer än halverats den senaste månaden. Bild: Balder

Balder: Åtta procent är hotell

Bolag I den rådande coronahysterin meddelar Balder att av bolagets hyresintäkter kommer bara åtta procent från hotell.
Publicerad den 18 Mars 2020

Balder skriver: "Balder har fått frågor om hur stor andel av Balders hyresintäkter och värde som kommer från hotell. För att vi, vid kommande investerarmöten, ska kunna dela informationen vill vi kommunicera att hotellandelen 2019 motsvarade ca 8 % av hyresintäkterna och det totala värdet."

Balder brukar redovisa hotelldelen under kategorin "Övrigt", som i Q4-rapporten utgjorde 15 procent av värdet. Ungefär hälften av "Övrigt"-kategorin är alltså hotell.

Balderaktien har tagit ordentligt med stryk den senaste månaden och mer än halverats. Aktien stängde på tisdagen på 266,40 kronor, att jämföra med toppnoteringen på 541 kronor den 20 februari. Substansvärdet vid årsskiftet låg på cirka 345 kronor. En substanspremie på 57 procent har alltså bytts till en substansrabatt på 23 procent.

Majoriteten av Balders värde och hyresintäkter kommer från bostäder.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Stefan Dahlbo: "Vi ser svarta svanar flyga omkring"

Bolag Ett tråkigt år. Det är vd Stefan Dahlbos utblick för marknaden 2024 som han delger på presentationen av första kvartalet för Fabege. Stora utflyttningar och långa hyresförhandlingar är två av de faktorerna som han ser med oro på.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige