Image

”(S) sviker Stockholmsregionen”

POLITIK Den rödgröna oppositionen i Stockholm har gått ut med att de vid en valseger inte avser att bygga Förbifart Stockholm. I stället vill de genomföras en folkomröstning, som ställer Förbifart Stockholm mot en utbyggd kollektivtrafik.
Fastighetsägarna Stockholm är mycket kritiska.
Publicerad den 22 April 2010

Så sent som i mars lovade Carin Jämtin (S) att Förbifart Stockholm skulle byggas. Nu har dock Socialdemokraterna, Miljöpartiet och Vänsterpartiet gått ut med en helt annan ståndpunkt.

- Ännu en gång har små minoritetspartier fått bestämma i en fråga där det finns en mycket bred politisk majoritet och ännu en gång är det stockholmarnas frågor som offras när partierna på riksplanet måste enas om regeringsmakten. Även om folkomröstningen skulle komma fram till att bygga Förbifart Stockholm, så har leden blivit ytterligare flera år försenad. Den här leden skulle ha byggts för tjugo år sedan, säger Christer Jansson, vd för Fastighetsägarna Stockholm.

- Att det bara tar tre veckor för Socialdemokraterna att gå från ett tveklöst ja till Förbifarten till en politisk nödlösning inger stor oro inför framtiden. Min förhoppning var att (S) skulle ta fighten med de tillväxtskeptiska partierna de vill regera med, men det var uppenbarligen fel. Stockholm är Sveriges tillväxtmotor. Ett nej till Förbifarten är lika med ett nej till en utveckling som gynnar hela landet, säger Christer Jansson.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige