Image

Atrium Ljungberg gör storuthyrning

AFFÄRER Atrium Ljungberg tecknar flera kontorsavtal med ett totalt hyresvärde på 200 miljoner kronor. Det är bland annat Karolinskas IT-enhet och Auktionskompaniet som blir nya hyresgäster.
Publicerad den 10 Februari 2008

Den största delen av nyuthyrningen, totalt 8700 kvadratmeter avser Atrium Ljungbergs fastigheter Blästern 13 samt Blästern 11, med bland annat Glashuset Vasastan på Norra Stationsområdet i Stockholm.

Hit flyttar Karolinska Universitetssjukhuset som expanderar sin verksamhet genom att ytterligare utlokalisera sina administrativa enheter från Solna, däribland IT-enheten.

Dessutom etablerar sig Auktionskompaniet samt flera konstgallerier.

- Karolinska Universitetssjukhuset har en verksamhet som på ett utmärkt sätt stöder den långsiktiga visionen och utvecklingen av Norra Stationsområdet. Glashuset Vasastan är en unik byggnad med fantastiska arbetsplatser i ett mycket bra läge. Nu återstår endast 4500 kvadratmeter att hyra ut och uthyrningsläget är mycket bra, säger Micael Averborg, affärsområdeschef på Atrium Ljungberg.

Utöver nyuthyrningarna på Norra Stationsområdet har Atrium Ljungberg dessutom nyligen tecknat avtal med Jobbtorget som etablerat sig i en kontorsfastighet i Farsta Centrum samt med Bonnier media och DNS, Digital Network Services som kommer att etablera sig i Glashuset PUB respektive Ärvinge/Kista.

- Vi kan konstatera att det går bra nu. Vi har attraktiva byggnader i attraktiva lägen, där efterfrågan på lokaler är stark, säger Micael Averborg.

Fastigheten Blästern 13 med bland annat Glashuset Vasastan ägs till 50 procent av Atrium Ljungberg och till 50 procent av Länsförsäkringar.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Så ska Stena bli självförsörjande på el

Energi/miljö Stena Fastigheter genomför omfattande satsningar för att minska användningen av el och värme genom att satsa på solceller, energilager och AI-styrd värme. Under 2023 producerade fastighetsbolaget tre gånger mer solenergi än året innan. Fstighetssverige har pratat med Stena Fastigheterns vd, Cecilia Fasth, om de nya energisatsningarna.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige