Image
Stockholmshems tillträdande vd Åsa Wigfeldt.
Stockholmshems tillträdande vd Åsa Wigfeldt. Bild: Stockholmshem

Åsa Wigfeldt ny vd för Stockholmshem

Bolag Den 2 oktober 2023 tillträder Åsa Wigfeldt som vd för Stockholmshem. Åsa kommer närmast från S:t Erik Markutveckling.
Publicerad den 15 September 2023

Den 14 september fattade Stockholmshems styrelse beslut om ny vd för Stockholmshem från och med oktober 2023.

– Vi är mycket nöjda med att Stockholmshem får en vd med så bred erfarenhet av stadsutveckling och fastigheter och ser fram emot att jobba tillsammans med Åsa, säger ordförande Ingela Edlund. Vi vill också rikta ett stort tack till Olle Torefeldt, som lett bolaget som tillförordnad vd under det senaste året.

Åsa Wigfeldt har sedan 2019 varit vd för S:t Erik Markutveckling, som äger, förvaltar och utvecklar fastigheter i Stockholm i avvaktan på att de ska omvandlas till bostäder, arbetsplatser eller trafikplatser. Dessförinnan har hon bakgrund från olika ledande befattningar vid exploateringskontoret och de tidigare förvaltningarna markontoret och gatu- och fastighetskontoret.

– Jag är stolt och glad och tackar för förtroendet, säger Åsa Wigfeldt. Det ska bli roligt att leda ett så välrenommerat företag med så många nöjda hyresgäster och fina resultat.

Åsa tar över från Olle Torefeldt, som varit tillförordnad vd sedan oktober 2022. Innan dess leddes Stockholmshem av Anette Sand, som gick i pension vid årsskiftet 2022-2023.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Här är branschens hetaste free agents

Karriär En rad personer har lämnat eller är på väg att lämna tunga poster i fastighetsbranschen och sällar sig därmed till skaran av sedan tidigare profiler på listan över så kallade free agents. Fastighetssverige har tittat närmare på några av de hetaste profilerna som finns lediga.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige