Image
Magnus Andersson, vd Aros Bostad.
Magnus Andersson, vd Aros Bostad. Bild: Aros Bostad

Aros ökade vinsten under Q3

Bolag Aros Bostadsutveckling redovisar ökande omsättning under tredje kvartalet jämfört med samma period året innan. Rörelsevinsten ökade.
Publicerad den 17 November 2022

Intäkterna steg till 360,8 miljoner kronor (89,4). Bruttomarginalen var 13,4 procent (35,9).

Rörelseresultatet blev 25,9 miljoner kronor (13,9), med en rörelsemarginal på 7,2 procent (15,5).

Resultatet efter skatt blev 25,1 miljoner kronor (13,2). Resultat per aktie hamnade på 0,66 kronor (0,35). Samtliga siffror är enligt segmentsredovisning.

Enligt IFRS var intäkterna 11,2 miljoner kronor (10,7) och rörelseresultatet -4 miljoner (1,8).

Antal sålda bostäder under perioden uppgick till 21 stycken (314).

– Marknadsförutsättningarna har snabbt förändrats under det tredje kvartalet. Höga energipriser, stigande inflation och räntor samt en fortsatt osäkerhet kring det geopolitiska läget i Europa har satt bostadsmarknaden under press. Utbudet av nyproducerade bostäder på våra marknader är på historiskt låga nivåer och det långsiktiga behovet av välplanerade bostäder är stort, men ett mer ansträngt privatekonomiskt läge hos våra kunder påverkar efterfrågan på kort sikt, skriver vd Magnus Andersson i rapporten.

Aros Bostadsutveckling-chefen skriver att bolagets utveckling sker i linje med plan. Han ser de långsiktiga förutsättningarna som fortsatt goda.

Aros Bostad har hanterat marknadsnedgångar tidigare och jag är övertygad om att vi, med en attraktiv portfölj av projekt och byggrätter i unika lägen, historiskt hög försäljningsgrad, stabil finansiering och en kompetent och erfaren organisation, är väl rustade att hantera osäkerheterna framöver.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Aros Bostad på Branschguiden

Aros Bostad är ett partnerägt fastighetsutvecklingsbolag med fokus på utveckling av moderna, funktionella och hållbara bostäder i attraktiva geografiska lägen, med materialval och gestaltning som står sig över tid. Bolaget förvärvar, utvecklar och/eller konverterar kommersiella fastigheter och mark till byggrätter eller färdiga bostäder. Genom att agera långsiktigt, med ansvar för hela värdekedjan, skapas en trygg bostadsaffär för kunderna och en stabil avkastning åt investerarna.

Huvudinvesterare är företrädesvis institutionellt kapital från Första AP-fonden, finlä...

Läs mer om Aros Bostad på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Wanngård (S): "The sky is not the limit"

Stockholm Så ser finansborgarrådet Karin Wanngård (S) i Stockholm på hur bostadsbyggandet ska kunna ta fart igen. Samtidigt erkänner hon att stadens egna mål på ett stort antal bostäder i stadens egna bolag är svåra att nå. – Vi är i en lyckosam situation i Stockholm, med privata fastighetsbolag som är välkapitaliserade, säger hon.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige