Image
David Johansson.
David Johansson. Bild: Jonas Eriksson

Aros Bostad tillsätter David Johansson som vice vd och COO

Bolag Aros Bostad anställer David Johansson för en nyinrättad roll som operativ chef för bolagets projektverksamhet. David Johansson börjar sin anställning den 24 april 2023 och tar då plats i Aros Bostads ledningsgrupp som vice vd och COO.
Publicerad den 14 Mars 2023

David Johansson är civilingenjör från KTH och har en gedigen bakgrund inom projekt- och stadsutveckling, senast i rollen som regionchef för Fastighets AB Balder. Som COO hos Aros Bostad kommer han att vara del av ledningsgruppen med ansvar för att driva och samordna den operativa delen av verksamheten, vilket omfattar affärsutveckling, projektutveckling och projektgenomförande. I samband med att David Johansson tillträder tar även chefsjurist Emmy Fredenklo samt finans- och transaktionschef Daniel Bergström plats i ledningsgruppen.
– Aros Bostad har vuxit den operativa verksamheten kraftigt med nästan en fördubbling av antalet projekt i produktion under det senaste året och en ambitiös affärsplan för kommande år. Det är därför väldigt roligt att få välkomna David till Aros Bostad, som vice VD och COO. David har en gedigen erfarenhet av både bostads- och stadsutveckling och jag känner mig trygg i att han kommer bidra med mycket positiva värden på vår fortsatta väg framåt, säger Magnus Andersson, vd för Aros Bostad.
– Aros Bostad har genom fina strukturaffärer positionerat sig väl i en utmanande marknad. Det är ett välskött bolag med sunda värderingar, bra ledarskap och kompetenta medarbetare. Jag ser fram emot att ansluta till teamet och hoppas att jag kan bidra till den fortsatta utvecklingen av bolaget, säger David Johansson.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Aros Bostad på Branschguiden

Aros Bostad är ett partnerägt fastighetsutvecklingsbolag med fokus på utveckling av moderna, funktionella och hållbara bostäder i attraktiva geografiska lägen, med materialval och gestaltning som står sig över tid. Bolaget förvärvar, utvecklar och/eller konverterar kommersiella fastigheter och mark till byggrätter eller färdiga bostäder. Genom att agera långsiktigt, med ansvar för hela värdekedjan, skapas en trygg bostadsaffär för kunderna och en stabil avkastning åt investerarna.

Huvudinvesterare är företrädesvis institutionellt kapital från Första AP-fonden, finlä...

Läs mer om Aros Bostad på Branschguiden

Annons Image
Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

EU-satsning för energieffektiva bostäder testas i Göteborg

Energi/miljö Ett nytt EU-projekt, ThumbsUp, ska utveckla och demonstrera energilagringslösningar i bostäder. Projektet, som involverar 19 företag, universitet och forskningscentra, koordineras av Veolia i Spanien, medan svenska Johanneberg Science Park samordnar hur lösningen ska testas. Detta sker i Göteborg på HSB Living Lab, en av tre demonstrationsplatser.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige