Image

Arkitekttävling om Angeredshall avgjord

TÄVLING Det blev förslaget "Well", inlämnat av Erséus Arkitekter AB som vann arkitekttävlingen om Angereds bad- och isanläggning. Higabgruppen står bakom projektet.
Publicerad den 9 Oktober 2009

Det vinnande förslaget kommer nu att bearbetas i enlighet med juryns utlåtande. Projekteringen beräknas komma igång i början på nästa år och anläggningen planeras vara färdigställd under 2012.

Juryns motivering lyder:

″Förslaget visar en klarhet i disposition och ett raffinerat yttre. Det vänder en välkomnande sida åt centrum och parkstråket. De olika delarna är sammanbundna i ett väl studerat rumssystem där aktiviteter för barn och ungdom har en framskjuten plats. De rumsliga kvaliteterna bygger på en varierad ljusföring där karaktärsfulla taklanterniner kombineras med glaspartier för utblick. Well kommer genom sin glasfasad att ge karaktär åt Angered i ett skimmer som varierar mellan morgon och kväll och över årstidernas växlingar.″

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Just nu: Även Oscar Properties andra rekonstruktionsansökan avslås

Juridik Idag hölls det konkursförhandling kring Oscar Properties och tingsrätten meddelar Fastighetssverige att något beslut om konkurs inte har tagits. Däremot kan Fastighetssverige berätta att även bolagets andra ansökan om rekonstruktion har avvisats av tingsrätten, på liknande grunder som den första ansökan.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige