Image

AREIMs första investeringar

AFFÄRER Nu har AREIM fond 1 gjort sina första förvärv. Och det är bara början, fondens investeringsvolym är cirka sju miljarder kronor under en period av tre år.
Publicerad den 30 November 2007

Tre av världens störst institutionella kapitalförvaltare, ABP (Stichting Pensioenfonds ABP), ATP (Arbejdsmarkedets Tillægspension) och GIC (the Government of Singapore Investment Corporation), har garanterat 2,1 miljarder kronor i AREIM Fond 1.

Fondens livslängd är åtta år, investeringsperioden är tre år och den totala investeringsvolymen uppgår sammanlagt till cirka sju miljarder kronor. AREIM Fond 1 förvaltas av AREIM Fund Management som är en del av Andersson Real Estate Investment Management.

-Fonden är främst inriktad på kontor i större svenska städer. Vår styrka ligger i första hand i att utveckla kontorslokaler, skaffa nya hyresgäster och förhandla både nya och befintliga kontrakt. Mot den bakgrunden känns våra två första investeringar helt rätt, säger Leif Andersson, vd på AREIM.
Han fortsätter:
- Det nya kontorshuset i Hammarby Sjöstad kommer att erbjuda attraktiva kontor i ett expansivt område med goda kommunikationer. Fastigheten i Kista har ett mycket bra läge och vi ser fram emot en spännande utveckling av fastigheten.

Klöverns vd, Gustaf Hermelin kommenterar försäljningen av deras andel av tomträtten Färöarna 3:
– Försäljningen av vår 50-procentiga andel i Färöarna 3 innebär att samtliga våra fastigheter är helägda.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Stefan Dahlbo: "Vi ser svarta svanar flyga omkring"

Bolag Ett tråkigt år. Det är vd Stefan Dahlbos utblick för marknaden 2024 som han delger på presentationen av första kvartalet för Fabege. Stora utflyttningar och långa hyresförhandlingar är två av de faktorerna som han ser med oro på.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige