Image
AMF Fastigheter hyr ut i Marievik.
AMF Fastigheter hyr ut i Marievik. Bild: AMF Fastigheter

AMF Fastigheter hyr ut 1 700 kvadratmeter i Marievik

Uthyrning AMF Fastigheter har tecknat ett hyresavtal med The Park omfattande cirka 1 700 kvadratmeter coworking-yta i expansiva Marievik. The Park kommer erbjuda flexibla arbetsplatslösningar, yta för konferens och platser för kunskapsdelning och erfarenhetsutbyte. Öppningen i fastigheten Marievik 26 planeras till hösten 2022.
Publicerad den 17 Augusti 2022
Helena Rex, vd för The Park. Bild: The Park
Helena Rex, vd för The Park. Per Helgesson, marknadsområdeschef på AMF Fastigheter. Bild: AMF Fastigheter
Per Helgesson, marknadsområdeschef på AMF Fastigheter.

The Park är en coworking-aktör med en mångfald av människor och verksamheter i inspirerande och inkluderande miljöer som har blivit en startpunkt för många företag. Konceptet är utformat för att främja gemenskap, utveckling och tillväxt hos verksamheter i alla storlekar. The Park hyr sedan tidigare fem våningsplan om cirka 6 500 kvadratmeter i AMF Fastigheters kontorskluster Stockholmsverken på Södermalm. I takt med att efterfrågan på coworking-ytor i attraktiva miljöer ökar, väljer nu The Park att etablera sig i Marievik.
– Vi är otroligt glada över att utveckla vårt redan goda samarbete med The Park. Marievik står inför en spännande omdaning och The Park är helt rätt samarbetspartner för att gemensamt skapa ett modernt och dynamiskt område där innovativa företag kan utvecklas och växa, säger Per Helgesson, marknadsområdeschef på AMF Fastigheter.

Marievik är del av Liljeholmskajen och ett växande område under utveckling. Läget vid Årstaviken och närheten till rekreationsområden och allmänna kommunikationer gör Marievik till en av södra Stockholms mesta attraktiva adresser för arbete och boende. Här vill AMF Fastigheter tillsammans med andra aktörer och Stockholms stad bygga en hållbar och kontrastrik blandstad för morgondagens boende, arbete och fritid. Med förvärvet av fastigheten Marievik 28 tidigare i år uppgår AMF Fastigheters innehav i området till cirka 120 000 kvadratmeter uthyrningsbar area. Bland hyresgästerna i Marievik finns H&M, The Absolut Company och Alstom.
– Marievik har ett perfekt läge för vår första etablering i söderort. Förutom öppna härliga ytor och privata rum erbjuder vi en konferens- och eventavdelning på 550 kvadratmeter med utsikt över takåsar och Årstaviken. Redan i höst kan vi välkomna nya medlemmar till vår nya, personliga och kreativa miljö som vi skapar med stort fokus på hållbarhet och återbruk, säger Helena Rex, vd på The Park.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Efter NCC-försäljningen – så ser Nordstjernans framtida investeringsstrategi ut

Bolag Ax:son Johnson-ägda Nordstjernan fortsätter minska sitt innehav i bygg och fastigheter i och med försäljning av sex miljoner aktier, motsvarande 6,1 procent av kapitalet, i NCC till Obos. Bolagets vd Peter Hofvenstam berättar för Fastighetssverige varför man valt att minska exponeringen mot bygg och fastigheter och var man ser framtida investeringar.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige