Image

AMF Fastigheter blir helägt dotterbolag till AMF

BOLAG AMF Fastigheter organiseras om och blir ett helägt dotterbolag till AMF. Det innebär att AMF Fastigheter får en egen styrelse med externa ledamöter.
Publicerad den 3 September 2010

Peder Hasslev, chef kapitalförvaltning på AMF, blir styrelseordförande och vd blir tidigare fastighetschefen Mats Hederos.

Det nya fastighetsbolaget bildas formellt den första september 2010 och syftar till att skapa en tydligare och mer kundnära aktör på fastighetsmarknaden. Det övergripande uppdraget är att bidra till en hög och stabil avkastning för AMF:s sparare. All vinst tillfaller AMF och dess cirka 3,8 miljoner sparare. Förutom fastigheter investerar AMF i räntebärande papper och aktier.

- Fastigheter är ett viktigt tillgångsslag för AMF och vi strävar efter att öka våra fastighetsinvesteringar väsentligt över tid. Tack vare att vi i den nya styrelsen har externa ledamöter från fastighetsbranschen kan vi höja kompetensen i bolaget, säger Peder Hasslev, chef för kapitalförvaltning och vice vd på AMF.

Ledamöter i styrelsen för AMF fastigheter blir:
Ordförande Peder Hasslev, chef kapitalförvaltning och vice vd AMF.
Per-Erik Karlsson, chef juridik AMF.
Linda Hamberg, försäljningsdirektör Kapp Ahl AB.
Lars Ã…berg, ansvarig tillgångsfördelning, AMF.
Per-Olov Karlsson, fastighetschef Home Properties.
Håkan Bryngelson, verksam i flera styrelser, bland andra styrelseordförande Hemsö, Tengbom och Almega, tidigare vd Vasakronan.

Personalrepresentanter:
Haleh Moradi (Saco) och Ingela Mellberg (FTF).

I ledningsgruppen ingår:
Mats Hederos, vd, Charlotta Liljefors Rosell, affärsområdeschef kontor, Karolin Forsling, affärsområdeschef retail, Martin Tufvesson, transaktionschef, Bo Wintzell, chef projektutveckling och Susanne Finér, ekonomichef.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Visar att vi menar allvar med vår satsning i Finland"

Bolag Strawberry fortsätter sin expansion i Finland. Nu står det klart att bolaget tar över anrika Hotel Katajanokka på Skatudden i Helsingfors – och etablerar Clarion Collection på den finländska marknaden. Strawberrys etableringschef Daniel Stenbäck berättar för Fastighetssverige om betydelsen av att lansera Clarion Collection i Finland, om Helsingfors som hotellstad och om hur den finländska hotellmarknaden står sig kontra den svenska.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige