Image
Mikael Rånes, vd för Amasten.
Mikael Rånes, vd för Amasten. Bild: Amasten

Amasten blir helägare av projektet Järla Station

Bolag Amasten tillträder utestående 50 procent av projektet Järla Station i Nacka.
Publicerad den 17 April 2021

Projektet har sedan Q3 2017 drivits inom ramen för ett finansiellt JV-samarbete med Partners Group. Amasten slutför nu den transaktion som avtalades i Q4 2020 genom att tillträda de utestående aktierna i projektbolaget för Järla Station.

Köpeskillingen motsvarar investerat belopp i projekt. Amasten har även träffat en uppgörelse avseende det ursprungliga fastighetsförvärvet som innebär att det inte kommer att utgå några ytterligare tilläggsköpeskillingar oavsett utfall i kommande detaljplan. Förvärvet bedöms inte ge någon omedelbar resultateffekt.
– Jag är nöjd över att Amasten nu har full kontroll över projektet, som har ett fantastiskt läge i Nacka, säger Mikael Rånes, vd på Amasten Fastighets AB.

Om projektet:
I området planeras bostäder, handel, service, restauranger och en av de tre nya tunnelbanestationerna som planeras i Nacka, stationen Järla. Amastens byggplan innehåller 9 200 kvadratmeter BTA.

- Andreas Lithander
andreas@fastighetssverige.se

Ämnen

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Han är K-Fastigheters nya chefsrekrytering

Bolag Expansiva bolaget förstärker – plockar in på chefsposition.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY