Image

Älvstranden Utveckling anlitar Jones Lang LaSalle

AFFÄRER Älvstranden Utveckling AB har anlitat Jones Lang LaSalle som rådgivare vid uthyrning av delar av terminalanläggningen Gullbergsvass med tillhörande kontor i centrala Göteborg.
Publicerad den 3 April 2009

Jones Lang LaSalle kommer att bistå Älvstranden Utveckling AB med uthyrningen av de mycket centrala lokaler och ytor som DHL lämnar efter sig när de flyttar till nya lokaler under våren 2009. Utöver cirka 20 000 kvadratmeter kallageryta ingår även cirka 3 000 kvadratmeter kontor, cirka 57 000 kvadratmeter uppställningsyta samt 245 parkeringsplatser i garage i uthyrningsuppdraget.

Gullbergsvassområdet står inför stora förändringar och ambitionen är att området skall utvecklas till en ny stadsdel med kontor och bostäder om 10-20 år. Området har ett mycket centralt läge, med cirka fem minuters promenad till centralstationen, Nordstan och Brunnsparken. Tillgängligheten med bil är mycket god med närhet till E6 vid Tingstadstunneln, Göta Älvbron och Götatunneln.

- Det är glädjande att vi har fått förtroendet att bistå Älvstranden i Gullbergsvass. Området står inför en spännande förändring och vi arbetar med att utveckla området med förhoppningsvis spännande hyresgäster som ger ett nytt liv åt Gullbergsvass. Vi vill kunna bidra med att öppna upp området för Göteborg och erbjuda centrala lokaler till mycket marknadsfördelaktiga nivåer, säger Mikael Wallgren, chef uthyrning kommersiella lokaler på Jones Lang LaSalle.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sparbössan växer – på egna villkor

Bolag Sparbössan är väldigt selektivt som fastighetsbolag: Fastigheterna i portföljen bör ha ett kulturhistoriskt eller arkitektoniskt värde. Så när vd Sara Östmark pratar om att bolaget är inne i en "tillväxtresa", ja, då är det tillväxt på egna villkor och i egen takt. – Det handlar om vilken typ av organisation man vill jobba i, berättar hon för Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige