Image
Altira köper två fastigheter i Boländerna.
Altira köper två fastigheter i Boländerna. Bild: Altira

Altira gör dubbla förvärv i Uppsala

Transaktioner Altira har förvärvat två fastigheter i Boländerna, Uppsala för 200 miljoner kronor – en verksamhetsfastighet med Bravida som enda hyresgäst och en modern handelsfastighet.
Publicerad den 23 Februari 2021

Verksamhetsfastigheten, Boländerna 28:5, förvärvades genom avstyckning från Svenska Handelsfastigheter. Total uthyrbar area uppgår till cirka 2 100 kvadratmeter och fastigheten är fullt uthyrd till Bravida på långt avtal. Byggnaden är väl anpassad till Bravidas verksamhet med moderna, nyrenoverade kontorsytor och verkstadsytor samt plats för servicebilar. Altira tillträdde fastigheten den 7 december 2020.

Handelsfastigheten, Boländerna 5:21, förvärvades genom bolagsförvärv från DNB Scandinavian Property Fund AB och tillträddes den 19 februari 2021. Fastigheten är modern med god takhöjd och håller genomgående en hög teknisk standard. Total uthyrbar area uppgår till cirka 11 000 kvadratmeter fördelat på fem uthyrda lokaler inom handel och träning samt en vakant yta om cirka 3 500 kvadratmeter. Fastigheten har ett mycket bra skyltläge mot infartsleden till Uppsala centrum och rikligt med parkeringsplatser.

Baker & McKenzie har varit köparens rådgivare vid bägge transaktionerna.

– Vi har haft en spännande tid med fullt fokus på tillväxt och undersökt flera olika affärer. Vi är mycket nöjda med att kunna gå in i Uppsala och speciellt Boländerna som är ett starkt och intressant läge med framtidspotential. Fastigheterna vi förvärvar har bra mikrolägen i området, hög standard och en bra mix av hyresgäster samt utvecklingspotential i form av vakant yta i den ena fastigheten. Framåt fortsätter vi vara aktiva på transaktionsmarknaden och letar löpande nya affärer inom flera segment, säger Victor Hallengren, transaktionsansvarig, Altira AB.

Altira AB är ett fastighetsbolag som driver aktiv förvaltning och utveckling av kommersiella fastigheter med fokus på Storstockholm. Bolaget grundades 2003 av Carl Mörk och Oscar Christensson som båda har lång erfarenhet av fastighets- och finansmarknaden. Beståndet inom Altira och dotterbolaget Ankarhagen omfattar drygt 100 000 kvadratmeter kommersiella lokaler.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sparbössan växer – på egna villkor

Bolag Sparbössan är väldigt selektivt som fastighetsbolag: Fastigheterna i portföljen bör ha ett kulturhistoriskt eller arkitektoniskt värde. Så när vd Sara Östmark pratar om att bolaget är inne i en "tillväxtresa", ja, då är det tillväxt på egna villkor och i egen takt. – Det handlar om vilken typ av organisation man vill jobba i, berättar hon för Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige