Image
Sloan Wobbeking och Simon de Château på Alma Property Partners.
Sloan Wobbeking och Simon de Château på Alma Property Partners. Bild: Alma Property Partners

Alma stänger nordisk fastighetsfond om över 250 miljoner euro

Bolag Alma Property Partners har tagit in 255 miljoner euro (2,7 miljarder kronor) i kapitalförbindelser till Alma Property Partners II, företagets andra opportunistiska fastighetsfond, och överträffar därmed målet om 250 miljoner euro.
Publicerad den 2 Oktober 2019

Almas andra fastighetsfond fokuserar på värdeskapande investeringar i både bostäder och kommersiella fastigheter i Sverige, Finland, Danmark och Norge. Investerarna innefattar institutioner från Sverige, Tyskland, Belgien och Storbritannien. Fonden har en investeringskapacitet på mer än 600 miljoner euro.

– Att nå målet för Fund II är en viktig milstolpe för organisationen. Det har gjort det möjligt för oss att fortsätta bygga teamet och öppna ett nytt kontor i Köpenhamn. Vi är tacksamma för alla investerare från Fond I som visat fortsatt förtroende fortsätter att stödja oss och vi välkomnar våra nya investerare, säger Sloan Wobbeking, partner & CEO på Alma Property Partners.

Almas andra fond har redan genomfört över tio förvärv inom fyra investeringsteman, inklusive förvärvet av Sivia Torg, ett omfattande utvecklingsprojekt i centrala Uppsala.

– Vi har gjort stora framsteg sedan vi grundade Alma för fem år sedan. Fond II är dubbelt så stor som Fond I och vi har fått en bra start på förvärvssidan. Vi ser fortsatt goda möjligheter där vår förmåga att arbeta aktivt med fastigheterna i nära samarbete med våra förvaltningspartners är en viktig del av strategin, säger Simon de Château, partner & CIO på Alma Property Partners.

Rådgivare i samband med etableringen av Alma Property Partners II AB var Probitas Partners och Roschier.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Flyttar in i centralt pangläge – tar över efter amerikanska jätten

Uthyrning Under våren stängde Pizza Hut en av sina två Göteborgs-restauranger, centralt belägen i Sigillets fastighet i korsningen Kungsgatan-Västra Hamngatan inom CBD. Nu har en populär koncept-aktör huggit på den vakanta lokalen och kommer att slå upp portarna i höst. Fastighetssverige berättar mer.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige