Image

Alm noteras på First North

Bolag Alm Equity kommer att noteras på First North-listan den 8 juni.
Publicerad den 3 Maj 2012

Inför marknadsnoteringen kommer en försäljning av befintliga stam- och preferensaktier att genomföras för att uppnå de spridningskrav som ställs för att noteras på First North. Målsättningen är att tillföra upp till 300 nya aktieägare i Alm Equity.

Anmälningsperioden för köp av befintliga aktier är den 16-30 maj 2012. Anmälan om köp av aktier sker via anmälningssedel vilken finns tillgänglig på hemsidorna ovan. Sammanlagt uppgår försäljningsvärdet av de befintliga aktierna till 3,6 miljoner kronor varför inget prospekt kommer upprättas i samband med försäljningen. Priset per stamaktie är satt till 30 kronor vilket motsvarar ett P/E tal på 4,9 på 2011 års vinst. Preferensaktien kommer att säljas för 60 kronor vilket ger en direktavkastning på 8.51 procent på föreslagen utdelning för 2012. Aktierna kommer att säljas i paket om 200 stamaktier och 100 preferensaktier. Priset för varje paket är 12 000 kronor.

Maria Wideroth, Alm Equitys styrelseordförande, kommenterar:
- Med en genomtänkt och diversifierad fastighetsportfölj har bolaget utvecklats starkt lönsamhetsmässigt och organisatoriskt de senaste åren. En marknadsnotering är ett logiskt och viktigt steg i Alm Equitys fortsatta utveckling, som ytterligare kommer att öka kännedomen om bolaget och stärka varumärket både mot samarbetspartners och slutkunder.

Joakim Alm, vd på Alm Equity AB kommenterar:
- Alm Equity har haft en framgångsrik och lönsam tillväxt de senaste åren och min bedömning är att vår affärsmodell har stor potential att fortsätta skapa god avkastning och tillväxt under såväl goda som svåra konjunkturförhållanden. Vi har en stark position och ser goda utvecklingsmöjligheter i framtiden och känner oss inspirerade av att utveckla bolaget i en noterad miljö.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Centralstaden får grönt ljus: "Oj, vad vi har väntat på detta!"

Bygg/Arkitektur Mark- och miljööverdomstolen har nu gett positivt besked gällande utvecklingen av centralenområdet i Göteborg. Domen, som inte kan överklagas, gäller detaljplanen för området norr om Centralstationen i Göteborg och möjliggör att fler delar av projekt Centralstaden Göteborg kan bli verklighet. Fastighetssverige har talat med Henrik Kant, stadsbyggnadsdirektör på Göteborgs stad, om projektet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige