Image

Alecta köper för närmare en halv miljard kronor

TRANSAKTIONER Tjänstepensionsföretaget Alecta har i två separata affärer förvärvat en handelsfastighet i Borås samt en industrifastighet i Nyköping till ett totalt fastighetsvärde om cirka 430 miljoner kronor.
Publicerad den 4 Februari 2009

Alecta har i december 2008 tillträtt fastigheten Ålleberg 1 i Borås. Fastigheten innefattar två butiksbyggnader färdigställda under 2008 med en total uthyrningsbar area om cirka 13 700 kvadratmeter, största hyresgäst är ICA Maxi Stormarknad med ett 25-årigt hyresavtal. Säljare är Erik Selin Fastigheter AB.

Under februari 2009 har Alecta även tillträtt fastigheten Automobilen 1 i Nyköping som är under uppförande. Fastigheten kommer att innefatta totalt cirka 28 000 kvadratmeter uthyrningsbar area med industri, lager och kontor. Nyköpings kommun hyr hela fastigheten på ett 20-årigt avtal och inflyttning är planerad till den 1 januari 2010. Säljare är Möller & Partners AB och Adolfson Industribyggen AB. Säljarna kommer på uppdrag av Alecta att fullfölja det påbörjade projektet.

Tenzing agerade rådgivare åt säljarna i båda transaktionerna.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Centralstaden får grönt ljus: "Oj, vad vi har väntat på detta!"

Bygg/Arkitektur Mark- och miljööverdomstolen har nu gett positivt besked gällande utvecklingen av centralenområdet i Göteborg. Domen, som inte kan överklagas, gäller detaljplanen för området norr om Centralstationen i Göteborg och möjliggör att fler delar av projekt Centralstaden Göteborg kan bli verklighet. Fastighetssverige har talat med Henrik Kant, stadsbyggnadsdirektör på Göteborgs stad, om projektet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige