Image

Akelius bygger om vindar till lägenheter

BYGG Trycket på centrala hyreslägenheter i Karlskrona leder till nya bygglösningar. Nu bygger Akelius fastigheter om gamla råvindar till vindsvåningar med havsutsikt.
Publicerad den 17 September 2008

– Det finns ett stort behov av centrala hyresrätter. Problemet är att det nästan är omöjligt att bygga nytt, säger Joakim Andersson på NCC som anlitats av Akelius, till Blekinge läns tidning.

På Trossö i Karlskrona förvandlas nu mörka förrådsvindar till hyresrätter med havsutsikt. Nio nya lägenheter ska vara färdiga till våren. Men man kikar på liknande lösningar i andra fastigheter.

Att inreda vindsvåningar är ett projekt som Akelius och andra bostadsbolag har jobbat med i centrala Malmö. Men det är långt ifrån alla hus som medger vindsvåningar.

– Det är ofta problem med hisstillgången i äldre fastigheter. Det är ofta där det stupar, säger Alf Andersson, projektledare på Akelius, till BLT.

Enligt regelverket måste det finnas hiss till nya lägenheter och ofta blir det för dyrt att lösa hissfrågan. Men på Bredgatan har man tillsammans med miljö- och byggnämnden, hittat en lösning där man kompletterar den befintliga hissen med en räcklist där man sätter in trapphiss.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Lista: Så räntekänsliga är bolagen

Lista 25 punkter ner. Så inledde Riksbanken sin första sänkning av styrräntan på åtta år. Med det senaste räntebeskedet för ögonen så har Fastighetssverige tagit en närmare titt på bolagens räntetäckningsgrad för att ta reda på hur räntekänsliga de är. Här är hela listan.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige