Image

Agora säljer byggrätter för 21 miljoner

Transaktioner Agora säljer byggrätter för bostäder om cirka 6 800 kvadratmeter i Vårberg, Stockholm, till Scandinavian Property Group.
Publicerad den 27 April 2016
Annons
Image

Scandinavian Property Group, SPG, har tillsammans med Ledstången Stockholm AB förvärvat byggrätterna, som ligger i direkt anslutning till Vårberg Centrum i sydvästra Storstockholm. Man planerar att bygga cirka 80 hyreslägenheter och lokaler på torget i anslutning till den befintliga centrumbyggnaden. Projektet kommer att ha såväl en estetisk som en miljöanpassad prägel. SPG tillträder senare under våren och planerad byggstart är efter sommaren.

– Detta är en bra affär för Agora där vi synliggör värden och fortsätter att renodla vår verksamhet som är att utveckla och förvalta detaljhandelsfastigheter. Detta är första steget i förnyelsen av Vårberg Centrum, säger Wilner Anderson, vd för Agora.
 

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Riksbankens dystra analys av fastighetssektorn

Ekonomi/Finansiering I sin senaste finansiella stabilitetsrapport som presenterades under tisdagen målar Riksbanken upp en potentiellt dyster framtid för fastighetsbolagen, där de svenska bankernas stora och ökande utlåning till kommersiella fastighetsföretag utgör en betydande sårbarhet för bolagen och det finansiella systemet. Fastighetssverige har gått igenom rapporten och hittar en sammantaget negativ analys av fastighetssektorn som pekas ut som särskilt känslig för stigande räntor.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige