Image
Bild: Afry

Afry stärker erbjudandet inom byggkonstruktion genom förvärv

Transaktioner Afry stärker sitt erbjudande inom byggkonstruktion och träfastigheter för att möta efterfrågan på hållbara byggnader. Från och med den 1 mars är Gärderup Byggkonstruktion, med bas i Linköping, en del av bolaget.
Publicerad den 6 Mars 2021

Gärderup Byggkonstruktion är ett tekniskt konsultbolag som arbetar med byggprojektering inom teknikområdet byggkonstruktion. De arbetar med att upprätta konstruktionshandlingar för byggprocessens olika skeden. Företaget grundades 1995 av Bo Gärderup och uppdragen omfattar konstruktionsberäkningar och framtagande av konstruktionsritningar för den bärande stommen till exempelvis bostäder, kontor, hotell, industrier, affärslokaler och idrottsarenor. De har bland annat arbetat med trähusprojekt i form av bostadshus och kontorsbyggnader.

– Efterfrågan på fastigheter i trä har ökat i takt med att arbetet med att nå de globala klimatmålen har trappats upp. Gärderup Byggkonstruktion har starka referenser inom detta område och vi är mycket glada över att få välkomna dem till Afry, säger Stefan Cartling, regionchef inom Afrys bygg- och fastighetserbjudande.

– Att bli en del av Afry medför många utvecklingsmöjligheter för både våra medarbetare och kunder, vilket jag är mycket glad över. Vi ser fram emot att komplettera Afrys erbjudande inom byggkonstruktion i Östergötland, säger Bo Gärderup, VD Gärderup Byggkonstruktion.

Gärderup Byggkonstruktion har sex anställda, en årlig omsättning om cirka 8 miljoner kronor och är baserade i Linköping. Bolaget konsolideras i Afrys från den 1 mars 2021.

- Victor Friberg
victor@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige