Image
Afa Fastigheter hyt ur på Sveavägen i Stockholm.
Afa Fastigheter hyt ur på Sveavägen i Stockholm. Bild: Afa Fastigheter

Afa Fastigheter hyr ut i Stockholm

Uthyrning Afa Fastigheter och Brann har tecknat avtal om cirka 780 kvadratmeter i fastigheten Våghalsen 14 med adress Sveavägen 63 i Stockholm.
Publicerad den 8 April 2022

Sveavägen 14 är uppförd i sju våningar samt källare med garage. Vid ombyggnaden under 1960-talet inreddes vinden till kontor och under 1990-talet gjordes en omfattande invändig ombyggnad och huset fick sitt nuvarande utseende. Sammantaget omfattar huset cirka 5 700 kvadratmeter uthyrningsbar yta.
– Det är väldigt roligt att vi kan hälsa Brann till oss och huset och vi ser fram emot ett långsiktigt samarbete. Lokalerna anpassas nu till Branns verksamhet. Parallellt har vi uppgraderat kringfunktionerna i huset med bland ny cykelförvaring med omklädningsmöjligheter samt mer välkomnande entréer, säger Henrik Olmér, förvaltare på Afa Fastigheter.
– Brann tillträder lokalerna i juni och huset är fullt uthyrt igen. Vi märker en stor aktivitet på marknaden och efterfrågan på lokaler i Stockholms innerstad är fortsatt god, säger Erika Wallner, uthyrningsansvarig på Afa Fastigheter.

Brann erbjuder konsulttjänster inom immaterialrätt och kommersiell juridik och är en ledande aktör inom i Sverige och Europa.
– Medan andra kanske funderar på att skala ner sina kontorsytor till fördel för hemarbete väljer vi att satsa på den laganda och härliga familjekänsla vi har hos oss på Brann. Vi har verkligen saknat att göra saker tillsammans och att träffas varje dag och väljer därför att anskaffa ett större kontor än tidigare för att få mer sociala ytor och för att kunna expandera Brannfamiljen ytterligare, säger Omar Baki, Managing Partner på Brann.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Efter NCC-försäljningen – så ser Nordstjernans framtida investeringsstrategi ut

Bolag Ax:son Johnson-ägda Nordstjernan fortsätter minska sitt innehav i bygg och fastigheter i och med försäljning av sex miljoner aktier, motsvarande 6,1 procent av kapitalet, i NCC till Obos. Bolagets vd Peter Hofvenstam berättar för Fastighetssverige varför man valt att minska exponeringen mot bygg och fastigheter och var man ser framtida investeringar.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige